Foto: Latvijas Futbola federācija

Futbola kluba "Riga" vārtsarga Roberta Ozola rīcība ir nosodāma un pretrunā ar Latvijas izlases vērtībām, norādīja valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kazakevičs piektdien nosauca kandidātus šomēnes gaidāmajām Latvijas izlases spēlēm Nāciju līgā pret Moldovu un Andoru. Sarakstā nav atrodams "Riga" vārtsargs Ozols, kurš pagājušajā nedēļā spēlē Valmierā veltīja zemiskus vārdus vienam no nepilngadīgajiem bumbu padevējiem.

"Skaidrs, ka pēdējā spēle Valmierā un tās notikumi ietekmēja mūsu izvēli vārtsargu līnijā. Gribu pateikt, ka Ozola rīcība ir nosodāma un pretrunā ar mūsu izlases vērtībām. Runājot ar pašu Robertu, redzu, ka viņš patiesi pārdzīvo par šo situāciju. Viņš saprot savas rīcības nepieņemamību," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto. "Domāju, viņš jau ir izdarījis nepieciešamos secinājumus. Tai pat laikā gribu no savas puses pateikt, ka dziļi cienu to, ko Roberts iepriekš izdarījis izlasē. Izdarot pareizos secinājumus, esmu pārliecināts, ka viņam vēl ir visas iespējas karjerā gan klubā, gan izlasē."

"Pēdējās treniņnometnēs un jūnija četrās spēlēs, domāju, Pāvels [Šteinbors] ir nodemonstrējis, ka viņš ir mūsu pirmais numurs šobrīd," treneris komentēja vārtsargu līnijas hierarhiju pirms šīs nometnes sākuma.

Pēc ceturtdienas mača UEFA Konferences līgā starp RFS un Edinburgas "Hearts" komandām Kazakevičs arī akcentēja, ka Latvijā nepieciešams futbola stadions.

"Latvijas futbolam ļoti vajadzīgs moderns stadions. "Skonto" stadionā šobrīd spēlē trīs četras komandas. Gatavojoties spēlei ar Moldovu, mēs pat nezinām, vai mums pirmsspēles treniņā būs pieejams viss laukums. Daži izlases spēlētāji šajā stadionā gadu un ilgāk nav spēlējuši. Futbolā sīkumu nav, un šobrīd, klejojot no viena stadiona uz otru, vēlamo rezultātu sasniegt nekļūst vieglāk," atzina speciālists.

"Tādas spēles, kāda vakar bija starp RFS un "Hearts" komandām, apliecina, ka tas ir vajadzīgs ne tikai divdesmit cilvēkiem. Mūsu līdzjutēji, fani un futbola ģimene ar nepacietību gaida jaunas mājas, kas ir būtisks priekšnosacījums arī rezultātu izaugsmei," sprieda Kazakevičs.

Nāciju līgas ietvaros Latvijas futbolisti 22. septembrī "Skonto" stadionā samēros spēkus ar Moldovu, bet 25. septembrī viesos turnīru pabeigs ar maču Andorā.

UEFA Nāciju līgas 2022./2023. gada sezonu valstsvienība iesāka ar nevainojamu bilanci, jūnijā izcīnot četras uzvaras četros mačos. Vispirms Rīgā ar 3:0 apspēlēta Andora un ar 1:0 uzveikta Lihtenšteina, pēc tam sekoja 4:2 panākums Kišiņevā pār Moldovu, kā arī 2:0 uzvara Lihtenšteinā. Pēc četrām no sešām spēļu kārtām Latvija ar 12 punktiem ir D1 grupas līdere. Atlikušajos divos mačos Latvijai nepieciešami vismaz divi punkti, lai garantētu uzvaru grupā un iekļūšanu UEFA Nāciju līgas C divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!