Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko par sava amata pildīšanu 2020. gadā ik mēnesi saņēmis gandrīz 9000 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet atlaišanas pabalstos federācijai pērn nācies izmaksāt 189 352 eiro, ko ietekmējusi bijušā Latvijas futbola izlases galvenā trenera Slavišas Stojanoviča atlaišana, liecina LFF kongresa dienā publicētais 2020. gada finanšu pārskats.

Vadims Ļašenko par LFF prezidentu kļuva pēc 3. jūlija biedru sapulces, kurā viņu amatā ievēlēja ar pārliecinošu balsu vairākumu. Bijušais Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents saņēma 96 biedru balsis, bet iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens izpelnījās 26 balsis.

Tapis zināms, ka par amatā pavadītajiem sešiem mēnešiem Ļašenko nopelnījis 52 294 eiro pirms nodokļu nomaksas (42 142 pēc tās) jeb apmēram 8715 eiro mēnesī (7023 eiro neto). Kā norādīts finanšu pārskatā, 2019. gadā tā brīža LFF prezidents Kaspars Gorkšs, kā arī valde pienākumus pildīja sabiedriskā kārtā, atalgojumu nesaņemot.

Ļašenko gan pirms, gan pēc kongresa žurnālistiem neslēpa, ka par amata pildīšanu vēlētos saņemt atalgojumu. Tomēr konkrētu summu organizācijas prezidents toreiz nespēja nosaukt.

"Grūti pateikt, neesmu gatavs tam jautājumam. Gribētu tā, lai pietiek manai ģimenei, varētu sakārtot ģimeniskus jautājumus. Man principā neko nevajag. Galvenais, lai ģimene būtu mierīga, un, neskatoties uz to, ka nebūšu mājās sakarā ar daudziem futbola jautājumiem, lai būtu mājās miers," noteica Ļašenko.

Savukārt sarunā ar portālu "Delfi" pagājušajā gada izskaņā Ļašenko savu atalgojumu nosauca par konfidenciālu informāciju, kuru viņš būtu gatavs atklāt, taču to neparedz līgumā iekļauti punkti. Jau martā portāls ziņoja, ka LFF valdes atalgojumam tērējusi vismaz 120 tūkstošus eiro, kā arī uzskaitīja citus valdes locekļu ienākumus publiskajā sektorā.

Finanšu pārskats ļāvis arī uzzināt oficiālu informāciju par bijušam izlases trenerim Slavišam Stojanovičam paredzēto kompensāciju. LFF ar treneri 2019. gada ievadā noslēdza līgumu uz trim gadiem, bet jau gada izskaņā valde uzsāka diskusijas par viņa iespējamo atlaišanu.

2020. gada 20. janvārī organizācija paziņoja, ka amatā stāsies Dainis Kazakevičs, bet portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija liecināja, ka par atlaišanu Stojanovičs saņems 170 tūkstošus eiro.

LFF kopumā 2020. gadā atlaišanas pabalstos izmaksājusi 189 352 eiro, bet šīs summas pieaugums skaidrojums ar treneru maiņu un izmaksām, kas pamatotas ar darba līguma nosacījumiem, uzsvērts finanšu pārskatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!