Foto: F64

Negaidīti no Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāra amata nolēmis aiziet Edgars Pukinsks, portālam "Delfi" apstiprināja vairāki avoti.

LFF pagaidām oficiāli nekomentē šo informāciju – ne noliedz, ne apstiprina. Neoficiāli zināms, ka pirmdien paredzēta LFF valdes sēde, pēc kuras, visticamāk, par izmaiņām LFF vadībā tiks informēti organizācijas darbinieki.

Kā norādīja daži avoti, vairākiem cilvēkiem par aiziešanu kļuvis zināms pēc Valmierā notikušā Latvijas kausa fināla. Pukinsks šobrīd atrodas atvaļinājumā un darbā atgriezīsies 1. novembrī, kad arī notiks valdes sēde.

Portālam "Delfi" zināms, ka LFF prezidents Vadims Ļašenko uz šo amatu virza pašreizējo izpilddirektoru, tuvu savu draugu Arturu Gaidelu.

Pukinsks ir viens no ilglaicīgākajiem LFF darbiniekiem, organizācijā strādājot kopš 2007. gada. Kopš 2013. gada Pukinsks bija LFF izpilddirektors, apvienojot amatu ar ģenerālsekretāra vietnieka funkcijām. Pēc Kaspara Gorkša kļūšanas par LFF prezidentu Pukinsks 2018. gada jūnijā kļuva par organizācijas ģenerālsekretāru, šajā krēslā nomainot ilggadējo ģenerālsekretāru Jāni Mežecki. 2019. gada vasarā Pukinsks negaidīti amatu atstāja. Kā oficiāli norādīja LFF, Pukinsks vēlējies vairāk laika veltīt ģimenei, tāpēc nolēmis atpūsties no saspringtā darba.

2019. gada rudenī Gorkšs zaudēja LFF biedru uzticību, pēc kā Pukinsks atgriezās LFF ģenerālsekretāra amatā un uz brīdi kļuva par vienīgo organizācijas paraksttiesīgo personu. 2020. gada vasarā LFF prezidenta amatā tika ievēlēts Ļašenko, kurš par ģenerālsekretāru virzīja Pukinsku. LFF valde vēlāk apstiprināja Pukinsku šajā amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!