Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Vēlēšanu komiteja atlikusi atkārtotu lemšanu par kandidātu atbilstību dalībai gaidāmajās LFF vēlēšanās, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Jau vēstīts, ka no 14 saņemtajiem pieteikumiem Vēlēšanu komiteja dalībai vēlēšanās apstiprināja septiņus – prezidenta kandidātu Vadimu Ļašenko, viceprezidentu kandidātus Olafu Pulku un Sergeju Kovaļovu, kā arī valdes locekļu kandidātus Andi Rozīti, Emīlu Latkovski, Viktoriju Mihaļčuku un Nauri Mackeviču. Seši no septiņiem Vēlēšanu komitejas atteikumus saņēmušajiem pieteikumu autoriem – Sandis Ģirģens (prezidenta amats), Vladimirs Šteinbergs (viceprezidenta amats), Anastasija Kučinska, Guntars Indriksons, Jānis Apse un Jānis Engelis (visi – valdes locekļa amats) - izmantoja savas LFF statūtos paredzētās tiesības un lēmumu pārsūdzēja, vēršoties LFF Apelāciju komisijā. Apelāciju komiteja pēc lietas izskatīšanas lēma, ka Vēlēšanu komiteja nav ievērojusi Vēlēšanu kodeksa pantu, kurā kandidāti var novērst pieteikumu trūkumus. Tāpēc tika atcelti visi seši vēlēšanu komitejas lēmumi.

Otrdien, 28. aprīlī, futbola sabiedrība sagaidīja Vēlēšanu komitejas lēmumus par kandidātiem, tomēr tā nesteidzās ar to pieņemšanu, skaidrojot, ka LFF statūti un Vēlēšanu kodekss tieši nenosaka termiņus, kuros atkārtoti jāvērtē valdes locekļu kandidatūras.

Turklāt Vēlēšanu komiteja nepiekrīt Apelāciju komitejas LFF statūtu un Vēlēšanu kodeksa interpretācijai, tāpēc vērusies pēc rekomendācijām starptautiskajās futbola organizācijās.

Lēmums par LFF vēlēšanu kandidātu atbilstību tiks pieņemts ne vēlāk kā līdz 6. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!