Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēlēšanu peripetijas Lieldienu nedēļā "uzkarsēja" Covid-19 ēnā palikušo valsts sporta nozari. Neprecizitātes kandidātu pieteikumos lika LFF Vēlēšanu komisijai pieņemt lēmumus, kas raisīja strīdus, bet Lielajā Piektdienā izskanēja aicinājums visiem iesaistītajiem atsaukt kandidatūras un sākt visu vēlēšanu procesu no jauna. LFF vēlēšanām apstiprinātie kandidāti gan nav naski atsaukties šim aicinājumam.

Pirms nedēļas LFF Vēlēšanu komisija konstatēja, ka tikai trīs kandidāti uz LFF amatiem bija pilnībā izpildījuši prasības un uzreiz kvalificējās vēlēšanām. Tie bija trīs kandidāti uz LFF valdi – Andis Rozītis, Emīls Latkovskis un Viktorija Mihaļčuka. Savukārt prezidenta amata kandidātam Vadimam Ļašenko, viceprezidenta krēsla kārotājiem Olafam Pulkam un Sergejam Kovaļovam, kā arī Naurim Mackevičam (valdes locekļa amata kandidāts) deva iespēju "uzlabot" savus pieteikumus, pēc kā viņus arī apstiprināja kā kandidātus.

Savukārt iekšlietu ministra Sandra Ģirģena (LFF prezidenta kandidāts), Maksima Miņejeva, Vladimira Šteinberga (abi – LFF viceprezidenta kandidāti), Anastasijas Kučinskas, Guntara Indriksona, Jāņa Apses un Jāņa Engeļa (visi – LFF valdes locekļa kandidāti) pieteikumi tika noraidīti, nedodot viņiem iespēju tos papildināt un pilnveidot.

Zināms, ka vairāki no atteikumu saņēmušajiem lēmumu pārsūdzēs pašreizējā Apelāciju komisijā (pēc LFF jaunajām vēlēšanām būs Apelāciju komiteja – red.), bet apelāciju iesniegšanas pēdējā diena bija 14. aprīlis. Pēc tam četru dienu laikā Apelāciju komisijai ir jāpieņem lēmumi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!