Foto: Gata Pabērza kolāža

Sporta medijam MVP aiz muguras diezgan unikāla nedēļa: lasītāju atsaucības un abonentu skaita pieauguma ziņā – labākā šajā vasarā un viena no visjaudīgākajām šogad vispār, bet kas neparasti – tas izdevies par spīti tam, ka starp tēmām neatrast nevienu no diviem tradicionāli stabilākajiem satura stūrakmeņiem – ne hokeju, ne basketbolu. Tagad zinām – var arī šādi!

'Sagatavot sevi nāvei.' Ernests Gulbis grib pārņemt Latvijas tenisa vadību

Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Latvijai tas ir brīnums – trīs augstas klases tenisisti. Godīgi sakot, mēs neesam tur tikuši, pateicoties valstij, pateicoties LTS un tās darbam. Mēs esam tur tikuši par spīti..." Ernests Gulbis pārliecināts, ka Latvijas tenisu iespējams stūrēt daudz loģiskāk un kvalitatīvāk, nekā to dara Juris Savickis. Un pieņēmis lēmumu to mēģināt. "Gribu Latvijas tenisa saimei dot iespēju izvēlēties. Ja viņi izvēlēsies kādu citu, labi – tā būs viņu apzināta izvēle, nevis izvēle aiz bezizejas," viņš atzīst sarunā ar Raimondu Rudzātu.

Lasīt vairāk

Kristaps Zutis: 'Man ir daudz, ko pastāstīt. Neapstāšos, kamēr Briedis neaizies no politikas'

Foto: F64

"Teikšu godīgi – iepriekš domāju, ka Briedis vienkārši ir dumjš, un cilvēki ar viņu manipulē. Bet, analizējot viņa pēdējos gājienus, jāatzīst, ka viņš ir nevis dumjš, bet gan ļauns. Viņam nav nekā svēta, nav morāles un ētikas principu. Es pat nezinu, kas viņu vada – varbūt tikai akla mīlestība pret naudu..." Kristaps Zutis ir vīlies. Un nikns. Un kaujnieciski noskaņots... "Visi boksā iesaistītie uz Brieža izgājieniem ilgstoši pievēra acis, jo viņš tomēr bija pasaules čempions. Tagad daudzi šajā vidē, mani ieskaitot, par viņu sarkstam..."

Lasīt vairāk

'MVPersonība': Raimonds Krollis par pieklājīgajiem latviešiem, krievu valodu, futbolu un mīlestību

Foto: Kadrs no video

Savos 20 gados viņš ir Latvijas futbola virslīgas līdervienības kapteinis un pārliecinoši laužas arī Latvijas izlases pamatsastāvā. Cer, ka savas dzīves laikā ar valstsvienību uzspēlēs kādā nopietnākā finālturnīrā, bet vienlaikus neizslēdz, ka pēc gadiem trim vairs pat nebūs futbolā. Jo šī spēle ir viņa prieks un ienākumu avots, bet ne viss Universs. Vispirms esmu cilvēks un tikai pēc tam futbolists, daudzsološais uzbrucējs Raimonds Krollis atzīst "MVPersonība" interviju sērijas 12. epizodē.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā uz pasaules čempionātu modernajā pieccīņā pavadījām Kateržinu Krejči – 22 gadus vecu čehieti, kas pēc diviem gadiem Parīzē cer cīnīties par olimpisko medaļu... Latvijai. Par medaļām nesen pasaules čempionātā Jūdžinā, ASV, cīnījās arī planētas labākie vieglatlēti, un sporta karalienei viņnedēļ veltījām uzreiz divus rakstus – gan par pretrunīgajiem pasaules rekordiem, kuru objektīvu uzskaiti nomāc dažādi blakusapstākļi, gan Latvijā vēl salīdzinoši nesen ļoti augstā līmenī attīstīto, taču nu panīkušo disciplīnu – trīssoļlēkšanu.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā jau iespējams lasīt plašu rakstu par to, kāpēc pludmales smiltīs joprojām varam sastapt spēlējam Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Kamēr Gulbene svin basketbola "Buku" 25. gadu jubileju, pieminot pagātni, mēs pavērsim priekškaru uz šās pilsētas jaunās paaudzes nākotni – kas, starp citu, solās būt spoža, paceļot "buku" mantojumu jaunā līmenī. Noteikti pieminēsim kādu izcilu aizgājēju, un kārtējoreiz paskaitīsim naudu svešās kabatās – jo tas taču interesē praktiski ikvienu...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!