Foto: LETA

Politiskā spēka "Jaunā vienotība" (JV) līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs līdzšinējais Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, kā arī JV sarakstā varētu tikt iekļauti līdzšinējie eiroparlamentārieši un Saeimas deputāti.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka EP vēlēšanās no JV ar pirmo numuru varētu startēt Dombrovskis, bet ar otro numuru ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Tāpat JV saraksta pirmajā pieciniekā varētu tikt iekļautas līdzšinējās EP deputātes Sandru Kalnieti, Inesi Vaideri un Daci Melbārdi.

Neoficiāli zināms, ka EP vēlēšanās no JV saraksta varētu kandidēt arī Saeimas deputāti Jānis Reirs, Anna Rancāne un Andrejs Judins.

Reirs portālam "Delfi" sacīja, ka JV kandidātu saraksts EP vēlēšanām vēl nav oficiāli apstiprināts, bet par to notiek diskusijas, tāpēc politiķis nekomentēja izskanējušo neoficiālo informāciju. Tajā pašā laikā Reirs atzina, ka viņš izsver iespēju kandidēt EP vēlēšanās.

JV oficiāli savus kandidātus EP vēlēšanās nosaukts februāra sākumā.

EP vēlēšanas gaidāmas 8. jūnijā. Tajās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura EP jāievēlē deviņi deputāti.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!