Foto: Partija "Progresīvie"

Šogad gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās partijas "Progresīvie" saraksta pirmais numurs būs Elīna Pinto, bet aiz viņas – Mārtiņš Staķis, portālu "Delfi" informēja partijas pārstāvji.

Pagājušā gada pavasarī Pinto bija "Progresīvo" virzītā kandidāte Valsts prezidenta amatam, savukārt Staķis iepriekš vadīja Rīgas domi.

Kopumā "Progresīvo" EP vēlēšanu sarakstā iekļauti 18 kandidāti, tostarp Saeimas deputāte Mairita Lūse, Rīgas domes deputāti Justīne Panteļējeva, Selīna Vancāne, Alija Turlaja, Igors Kļaviņš, Kultūras ministrija parlamentārā sekretāre Agnese Lāce, bijusī jaunatnes organizācijas "Protests" vadītāja Selma Teodora Levrence un citi.

Partijas devīze gaidāmajām vēlēšanām ir "Piederīgi Eiropā. Aizsargāti Latvijā". Programmā uzsvars likts uz trim jomām: aizsardzību, labklājību un piederības veicināšanu.

"Progresīvie" norāda, ka laikā, kad mūs apdraud Krievija, klimata krīze un uzbrukumi cilvēktiesībām un demokrātijai, Eiropas Savienība (ES) ir priekšnoteikums mūsu drošībai.

Partija arī uzskata, ka ES jāturpina celt tās iedzīvotāju labklājība, kur daļa no tās ir arī tīra vide, mobilitāte un brīvība dzīvot labi pilsētās un reģionos.

Politiskais spēks arī pauž, ka ES jākļūst par vietu, kurai piederam mēs visi neatkarīgi no dzimuma, vecuma, tautības, materiālā stāvokļa un citām pazīmēm.

EP vēlēšanas gaidāmas 8. jūnijā. Tajās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura EP jāievēlē deviņi deputāti.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!