Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās "Apvienotā saraksta" saraksta līderis varētu būt "Tviterkonvoja" organizētājs Reinis Pozņaks, trešdien vēsta "Latvijas Televīzija" (LTV).

Pēc divām nedēļām sāksies EP deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana, un tuvākajā laikā varētu kļūt zināmi visu partiju sarakstu līderi.

Kā LTV apstiprināja saraksta pārstāvji, tad no "Apvienotā saraksta" pirmais numurs varētu būt Pozņaks, bet otrais numurs tiks atvēlēts Saeimas deputātam Raimondam Bergmanim.

Pozņaka izveidotais "Tviterkonvojs" uzsāka darbu īsi pēc Krievijas uzsāktā pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī. Projekta mērķis ir apvienot tos Latvijas iedzīvotājus, kuri vēlas palīdzēt Ukrainai gan ar brīvprātīgo darbu, gan ziedojot savas automašīnas un līdzekļus automašīnu iegādei, kuras tiek ik nedēļu nogādātas uz Ukrainu. Projekta ietvaros Ukrainā nogādāti jau vairāk nekā 1100 dažādi transportlīdzekļi kopumā aptuveni 2 miljonu eiro vērtībā. Līdzīgu summu Reinis mobilizējis arī ziedojumos, taču darbs projektā arvien turpinās.

LTV arī vēsta, ka partija "Jaunā Vienotība" varētu pirmo numuru dot ārlietu ministram Krišjānim Kariņam vai līdzšinējam Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietniekam Valdim Dombrovskim. Pēc vairāku avotu sniegtās informācijas, plānots, ka Dombrovskis būs pirmais, Kariņš otrais. Partijas sarakstā līdzšinējās eiroparlamentārietes Sandra Kalniete būtu ar trešo un Inese Vaidere ar ceturto numuru.

Otrdien kļuva zināms, ka "Saskaņas" saraksta līderi būs EP deputāts un partijas līdzpriekšsēdētājs Nils Ušakovs, sabiedriskā aktīviste Olga Petkeviča un politiskā spēka līdzpriekšsēdētāja Regīna Ločmele.

Vēl no Nacionālās apvienības (NA) vēlēšanās kandidēs 18 politiķi, bet saraksta līderi Eiropas Parlamenta viceprezidents Roberts Zīle, Saeimas deputāte Ināra Mūrniece, kā arī Saeimas deputāts un ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols.

Nākamās EP vēlēšanas paredzētas 2024. gada 8. jūnijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!