Foto: F64

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) saglabā cerību, ka jau piektdien, 21. maijā sagaidāmo pasaules čempionātu hokejā varētu apmeklēt pret Covid-19 vakcinēti cilvēki, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Jau ziņots par Veselības ministrijas (VM) priekšlikumiem noteikt atvieglojumus cilvēkiem, kuri vakcinējušies vai pārslimojuši Covid-19. Starp šiem 18. maijā veiktajiem ierosinājumiem būtu plašākas iespējas pulcēties un apmeklēt pasākumus.

Arīdzan IZM neatmet cerību, ka vakcinētie cilvēki varētu klātienē apmeklēt pasaules čempionātu hokejā, kas no 21. maija līdz 6. jūnijam norisināsies "Arēnā Rīga" un Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

"Mēs rosinājām, ka vakcinētajām personām varētu būtu tiesības apmeklēt arī sporta sacensības kā skatītājiem," Latvijas Televīzijai klāsta IZM valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs. "Tā kā hokeja čempionāts sāksies 21. maijā, mēs redzējām, ka šis varētu būt viens no pilotprojektiem, lai šo sistēmu pārbaudītu dabā."

Severs gan atzina, ka šobrīd nav metodes, pēc kuras pārliecināties, vai cilvēks bijis vakcinēts pret Covid-19. Tālab viņš pieļauj iespēju, ka to varētu izstrādāt čempionāta laikā, bet skatītājiem ļaut apmeklēt mačus no turnīra "play-off" stadijas.

Sarunā ar Latvijas Televīziju skepsi par šo ideju izteica veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP): "Mēs nevēlamies diskriminēt cilvēkus, kuriem dažādu iemeslu dēļ nav bijusi nodrošināta iespēja savlaicīgi vakcinēties, lai arī viņi varētu apmeklēt šādus lielus un nozīmīgus pasākumus."

Latvijas hokeja izlase piektdien uzsāks dalību meistarsacīkstēs, laukumā tiekoties ar Kanādas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!