Foto: AFP/Scanpix/LETA
Lai gan 2020. gads sporta pasaulē nebija tik notikumiem bagāts, cik ierasts, tas "Delfi" sporta nodaļai tāpat neļāva vienoties par lielāko daļu sportistiem piešķiramo balvu. Gada sportistes godu katrs no mums dotu citai kandidātei, savukārt virtuālie žagari par palaidnībām sarūpēti trijām dažādām organizācijām.

Gadam noslēdzoties, mēs tomēr izjutām vēlmi pāršķirt jaunu lappusi, gan atskatoties uz dažādajiem sporta notikumiem 2020. gadā, gan izceļot varoņus un arī grēkāžus. Mūsu gada apraksts nepretendē uz apbalvojumu vakaram cienīgām uzrunām un fanfarām, bet tajā pēc saviem ieskatiem sniedzām gan skatījumu par labākajiem kandidātiem īstos apbalvojumos, gan piešķīrām dažādus izdomātus titulus, kuri raksturo šogad Latvijas sportā piedzīvoto.

Jānis Bendziks: Mairis Briedis

Mairis Briedis izcīnīja savu trešo prestižās boksa organizācijas čempiona titulu, iepriekš iegūtajām Pasaules boksa padomes (WBC) un Pasaules boksa organizācijas jostām pievienojot arī Starptautiskās boksa federācijas (IBF) čempionu titulu. Tāpat viņš kļuva par otro Muhameda Ali trofejas ieguvēju Pasaules boksa supersērijā smagajā svara kategorijā. Turklāt tas tika izdarīts sarežģītos apstākļos, jo Covid-19 pandēmijas dēļ ilgu laiku nebija zināms, kad un kur notiks fināls. Tomēr Briedis spēja sevi uzturēt sportiskajā formā un finālā demonstrēt lielisku sniegumu.

Vienīgais arguments pret Briedi ir tas, ka viņam gada laikā bija tikai viena cīņa. Kā gada otro labāko sportistu uzskatu Kristapu Porziņģi, kurš atgriezās pēc smagās traumas, nospēlēja 57 spēles, izcēlās ar labu sniegumu (20,4 punkti, 9,5 atlēkušās bumbas un divi bloķēti metieni) un palīdzēja Dalasas "Mavericks" atgriezties izslēgšanas spēlēs.

Uldis Strautmanis: Mairis Briedis

Laikam piekritīšu Jānim, ka Briedis pelnījis būt pirmais, lai gan aizvadīta tikai viena cīņa. Toties kāda – izšķirošā WBSS cīņa un izcīnīta Muhameda Ali vārdā nosauktā trofeja. Bokserus varētu salīdzināt ar maratona skrējējiem. Maratonā sportists gatavojas konkrētam datumam, konkrētiem sacensību (laika) apstākļiem, konkrētai trasei. Bokseris tāpat – viņam ir zināms pretinieks, zināms laiks un vieta, tāpēc arī treniņu grafiks un dzīve tiek pakārtota CĪŅAI. Un tad atnāk Covid-19 un visu sagriež kājām gaisā. Un ne jau vienreiz. Tāpēc no manas puses "žetons" Briedim par pacietību un koncentrēšanos svarīgākajam.

Otrā vieta būs Elvim Merzļikinam. Pēc pērnā gada neveiksmīgā rudens daudziem bija skepse, vai Elvis varēs atgriezties uz skatuves. Atgriezās. Un kā vēl! Sausās spēles, NHL apskatnieku slavas dziesmas, publikas simpātijas un jauns līgums.

Trešajā vietā – abi šī brīža NBA stabilākie latvieši Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns. KP atgriežas pēc smagas traumas un apliecina, ka var būt visaugstākajā līmenī. Tikmēr latviešu "lāzers" beidzot pelnīti tiek pie dalības NBA Zvaigžņu spēles trejaču konkursā, bet ikdienā "Wizards" rindās ir bīstamākais ierocis pie trīspunktnieka līnijas.

Lai piedod ziemas sporta veida pārstāvji ar medaļām, šoreiz uz skatuves bija ziemeļamerikāņi. Tas priecē, ka mazā Latvija ir "izsitusies" NHL un NBA ar neredzētu sportistu skaitu. Un skaits varētu palielināties.

Reinis Lācis: Mairis Briedis

Kā jau minēja Uldis – rets cīņu daudzums ir boksa specifika un ne jau Briedis pie tā vainīgs. Viņš sasniedza pašu virsotni savā svara kategorijā, un uzskatu, ka par to viņu būtu jāatalgo. Turklāt pretējais uzsverams citu nominantu saistībā, kuru pārstāvētajām komandām šādi panākumi pietrūka. Porziņģim un Merzļikinam patraucēja savainojumi, Bertāns – manuprāt, pilnībā saprotamā kārtā – bija tālredzīgs un uz NBA noslēguma turnīru nedevās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!