Foto: AFP/Scanpix/LETA

Leģendārais un skandalozais boksa smagsvars Maiks Taisons ringā latvieša Maira Brieža vietā arī uz pretinieka rupjību atbildētu ar sitienu ar elkoni, vēsta Polijas masu mediji.

Taisons šobrīd reklāmas brauciena ietvaros atrodas Polijā un sniedzis vairākas intervijas. Polijas sabiedriskajā televīzijā skandalozajam bokserim nācās atbildēt uz poļu boksa līdzjutējus interesējošu jautājumu par Brieža cīņu ar Kšištofu Glovacki.

"Es redzēju šo dueli. Glovackis izdarīja sitienu Briedim pa pakausi, un viņš atbildēja ar sitienu ar elkoni. Es arī tā darītu. Viņi abi pārkāpa noteikumus. Glovackim nevajadzēja sist pa pakausi, viņš labi zināja, ka tā nedrīkst," uz poļu žurnālista jautājumu atbildēja Taisons, kurš savulaik bija boksa "sliktais zēns" un cīņas laikā slavenajam Evanderam Holīfildam pat nokoda gabalu auss.

Atgādinām, ka jūnijā notikusī Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfināla cīņa Rīgā starp Briedi un Glovacki izraisīja skandālu un joprojām saistībā ar šo ciņu virmo kaislības. Briedis trešajā raundā ar nokautu uzvarēja Glovacki, iekļūstot finālā, bet strīdīgas epizodes risinājās otrajā raundā. Vienā no epizodēm Glovackis Briedim iesita pa pakausi, bet latvietis uzreiz atbildēja ar sitienu ar elkoni. Tiesnesis par to Briedim atņēma punktu, bet vēlāk - jau pēc ringa gonga, ko nedzirdēja cīņas tiesnesis - Briedis aizsūtīja nokdaunā poli.

Ziņots, ka Briedis vairākas dienas pēc cīņas tomēr tika pie pasaules čempiona titula Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijā. WBSS finālā Briedis tiksies ar kubieti Junieru Dortikosu, kuram ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona josta. Finālā abi bokseri ne tikai cīnīsies par šiem čempionu tituliem, bet arī par spēcīgākā boksera titulu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!