Foto: LETA

Kontinentālā hokeja līga (KHL) vērsusies pie Somijas Veselības un labklājības institūta ar lūgumu samazināt karantīnas periodu Helsinku “Jokerit” komandai, vēsta KHL.

Jau vēstīts, ka “Jokerit” pēc spēles ar Ņižņekamskas “Ņeftehimik” tika ievietota karantīnā, jo četriem Krievijas kluba spēlētājiem pirms spēles Rīgā konstatēja saslimšanu ar Covid-19. Somijas valdība, iepazīstoties ar situāciju, Helsinku komandai noteikusi ievērot 14 dienu karantīnu.

KHL vadība iepriekš kritizēja Covid-19 testa veikšanas metodes Latvijā. Lūgumā Somijas Veselības un labklājības institūtam KHL norāda, ka sākotnēji testi uzrādīja saslimšanu septiņiem “Neftehimik” hokejistiem, tad atkārtotās pārbaudēs pozitīvi rezultāti bija četriem Ņižņekamskas kluba hokejistiem.

Jau 12. septembrī testa rezultāti esot parādījuši, ka šiem četriem hokejistiem esot stabila imunitāte un viņi nav slimi. Arī saņemtie testa rezultāti no Maskavas esot parādījuši, ka visiem kluba darbiniekiem rezultāti ir negatīvi, ieskaitot četrus saslimušos hokejistus.

Tāpēc KHL lūdz Somijai apsvērt iespēju samazināt karantīnu “Jokerit” klubam.

Jau ziņots, ka arī Nursultanas "Baris" vienībā 12 spēlētāji saslimuši ar Covid-19, tāpēc tika atcelta spēle ar Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!