Foto: LETA
"Dinamo Rīga" uzbrucējs Koltons Gilīss pēc pirmdien izcīnītās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Bratislavas "Slovan" neslēpa savu prieku par piedzīvoto Latvijas kluba mājas spēlēs.

Jau ziņots, ka "Dinamo" vienība ar 5:0 pirmdien sagrāva "Slovan" komandu un turpina ķert "Vitjazj", kā arī "Soči" klubus, cīnoties par vietu izslēgšanas spēlēs.

“Līdz spēles beigām bija kādas trīs minūtes. Ar Metjū Majoni sēdējām uz soliņa un vienkārši skatījāmies apkārt, saskatījāmies un noteicām – lieliska publika! Šo es atcerēšos vienmēr. Lieliska vieta, kur spēlēt hokeju. Lieliski līdzjutēji," sajūsmu intervijā kluba mājaslapā pauda Gilīss.

“Pirmā trešdaļā vārtus neguvām, bet es nebiju satraucies. Jā, bija viņiem pāris momenti, bet tad mūs pavilka Timurs. Kaut kā grūti mums šosezon ar “Slovan” cīkstēties. Šodien turpinājām savu spēlēs plānu un piespiedām viņus kļūdīties. Šodien nospēlējām kā komanda, katrs darīja savu darbu līdz galam. Domāju, līdzjutēju šo spēli izbaudīja. Ceru, ka mēs vēl šosezon atgriezīsimies Arēnā Rīga," cerības tikt izslēgšanas spēlēs ieskicēja kanādiešu uzbrucējs.

Rīdzinieki pret "Slovan" 4. februārī piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 1:2, kas ievērojami pasliktināja "dinamiešu" cerības sasniegt astoto vietu konferencē. Toreiz uzbrucējs Linuss Videls izteicās, ka viņam ir kauns par komandas parādīto.

“Zīle ir malacis! Viņš parādīja raksturu. Ja ir brīdis, kad jānomet cimdi, nav svarīgi, cik esi vecs, cik pieredzējis šādos momentos, galvenais ir raksturs. Un Kristapam raksturs ir ļoti spēcīgs, vīrišķīgs. Viņš ir cīnītājs, kārtīgs hokejists. Ļoti bezbailīgs, vienmēr bloķē metienus un stāv par saviem komandas biedriem," 21 gadu veco komandas biedru, kurš izkāvās ar Adamu Janošiku, aizstāvot Danielu Bērziņu, slavēja Gilīss.

Trešdien "Dinamo" izbraukumā cīnīsies ar aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ", bet piektdien regulārā čempionāta pēdējā mačā cīnīsies ar Maskavas CSKA.

Savukārt "Vitjazj", kas līdz šim ieguvusi par punktu vairāk nekā Rīgas komanda, vēl jāspēkojas ar Minskas "Dinamo" un Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet septītajā vietā esošā "Soči" komanda, kas "Dinamo" apsteidz par diviem punktiem, sagaida spēles ar ar Maskavas "Spartak" un Bratislavas "Slovan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!