Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Latvijas 3x3 basketbola komandas spēlētāji pēc uzvaras grupas turnīra noslēgumā neslēpa, ka emocijas un noskaņojums beidzot bijis vajadzīgā līmenī, kas palīdzēja rādīt sniegumu, ko no viņiem sagaida līdzjutēji.

Latvijas 3x3 komanda Agnis Čavars, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Kārlis Lasmanis pirms grupas pēdējās spēles pret Nīderlandi bija zaudējuši teorētiskas iespējas iekļūt uzreiz pusfinālā, tomēr tas netraucēja komandai laukumā demonstrēt augsta līmeņa basketbolu, noslēgumā svinot uzvaru ar 22:18. Tagad pulksten 16.20 pēc Latvijas laika 3x3 basketbolisti ceturtdaļfinālā spēlē pret Japānu, bet šī dueļa uzvarētājs trešdien pusfinālā mērosies spēkiem ar Beļģiju.

"Gribējām beidzot parādīt savu spēli, kopš pirmās spēles neesam bijuši savā ādā. Esam uz pareizā viļņa. Dabūs džeki vēl elpu, tad tā būs īstā Latvijas komanda, ko visi grib redzēt," pēc uzvaras sacīja Nauris Miezis.

Pirmdien Latvijas komanda piedzīvoja divus zaudējumus Serbijai un Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandai, praktiski atvadoties no cerībām pa tiešo iekļūt pusfinālā. Pēc šīm spēlēm 3x3 arēnā bija sarunas augstos toņos, bet – kā tagad atklāj paši basketbolisti – arī olimpiskajā ciematā izrunājušies no sirds, lai "izlādētos". Komandai sapulci sarīkojis fizioterapeits Oskars Urbanovičs, un sapulce nākusi par labu. "Sirsnīgi izrunājāmies," uzsvēra Krūmiņš.

Gan Krūmiņš, gan Miezis norāda, ka uzvarā pret Nīderlandi daudz palīdzējusi labā precizitāte. Latvijas basketbolisti realizēja septiņus no 14 divpunktu un sešus no 11 vienpunkta metieniem, uzrādot augstu metienu efektivitāti 0,81.

"Metienu procents bija augstāks nekā vakar, un izgājām ar lielāku degsmi, viens otru vairāk atbalstījām. Devām to enerģiju viens otram, lai "uzvelkas" un neizslēdzas nevienā brīdī. Lai ir tā enerģija un varam "maukt" līdz galam," noskaņojuma nozīmi izceļ Krūmiņš.

"Visi, kas mums seko, labi zina, ka esam tā komanda, kas daudz met divpunktniekus. Laika jautājums, kad tie sāks krist iekšā. Šodien jau bija labāk, nekā vakar," bilst Miezis.

Pēc dažām stundām Latvijas komandai gaidāms duelis pret Japānu. Šīs spēles uzvarētājs turpinās cīņu par medaļām, bet zaudētājiem turnīrs būs beidzies. Grupas turnīrā Latvijas komanda pieveica japāņus ar 21:18, bet spēle ilgu laiku bija punkts punktā.

"Nedrīkst nenovērtēt Japānu. Viņi spēlē mājās, un viņiem būs degsme. Gribēs sevi pierādīt mājas sienās. Tāpēc nedrīkst nenovērtēt, un jāiet ar tādu pašu atdevi, kāda bija spēlē pret Nīderlandi," piebilst Krūmiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!