Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucējas Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna svētdien Vinterbergā izcīnīja piekto vietu vēsturē pirmajā pasaules čempionātā sieviešu divnieku ekipāžām.

Tikmēr Anda Upīte/Sanija Ozoliņa bija septītajā vietā, bet Marta Robežniece/Kitija Bogdanova ieņēma astoto pozīciju 14 startējušo ekipāžu konkurencē.

Konkurentēm nekādas cerības neatstāja vācietes Džesika Degenhārta/Šejenne Rozentāla, kuras bija ātrākās abos braucienos kā startā, tā arī starpfinišos un finišā. Arī otro vietu ieņēma Vācijas duets, Luīzai Romaņenko/Paulīnei Pacai savām komandas biedrenēm zaudējot 0,558 sekundes.

Trešajā pozīcijā bija amerikānietes Ševonna Čelsija Morgana/Sofija Kirkbī, kuras summā bija 1,184 sekundes lēnākas par uzvarētājām.

Ziediņa/Zvilna pirmajā braucienā ieņēma piekto vietu, bet otrajā bija astotās un summā atpalika 1,726 sekundes. Upīte/Ozoliņa turpretī pirmajā braucienā bija astotās, bet piektā vieta otrajā braucienā ļāva uzlabot pozīciju - viņām 1,827 sekunžu deficīts pret uzvarētāju. Robežniecei/Bogdanovai braucienos bija septītā un devītā vieta, bet čempionēm viņas zaudēja 1,962 sekundes.

Čempionātā piedalījās Vācijas, ASV, Latvijas, Kanādas, Krievijas, Polijas, Ukrainas, Slovākijas un Čehijas ekipāžas.

Turpat Vinterbergā piektdien norisinājās pasaules junioru čempionāts, kurā Robežniece/Bogdanova izcīnīja sudrabu, bet Ziediņa/Zvilna – bronzu.

Pasaules čempionāts sieviešu divnieku ekipāžām ir pirmais solis uz disciplīnas iekļaušanu 2026.gada Milānas-Kortīnas olimpisko spēļu programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!