Foto: Publicitātes attēli

"Labākais vīnzinis pasaulē 2023" Raimonds Tomsons kopā ar "Latvijas labāko vīnzini 2017" un "dipWSET" Agnesi Ginteri ir sarūpējuši dāvanu vīna baudītājiem – 3. augustā Rīgā, Skolas ielā 18, durvis vēris "Barents Wine Collectors" pop-up vīna veikals un lounge, kurā pieejami gan pasaules kulta ražotāju vīni, gan mazāk zināmu reģionu pērles.

Jaunā brīvas atmosfēras vīna telpa ar vasaras terasi būs mājvieta "Barents Wine Collectors (BWC)" izsmalcināto, reto vīnu kolekcijai, kas rūpīgi atlasīta un veidota četru gadu garumā restorānā "Barents".

"Šo vietu esam iekārtojuši rotaļīgi, spilgtās krāsās, piešķirot tai brīvības garšu. Domājot par augstākās kvalitātes vīnu, cilvēki nereti iedomājas kaut ko ārkārtīgi nopietnu, sarežģītu, nepieejamu, taču arī visizsmalcinātākā vīna būtība ir brīvība. Tādēļ radījām telpu, kur baudīt "nopietnu" vīnu un sarunas par dzīvi visās to buķetēs – atvērtā, radošā gaisotnē," – saka "Barents Wine Collectors" izveidotājs Raimonds Tomsons.

Meklējot dārgumus

Kad pirms vairākiem gadiem Rīgas sirdī darbu sāka jūras velšu restorāns "Barents", bija skaidrs, ka tajā būs arī ēdienkartei konceptuāli atbilstoša un izmeklēta vīna karte. Lai to radītu, ar visiem vīndariem tika veidota tieša sadarbība, nodrošinot vīnu izsekojamību, pārliecību par to uzglabāšanu un autentiskumu. Tā "Barenta" vīna klāstā ienāca leģendāri vīna nami, kurus citviet pasaulē ir gandrīz neiespējami sastapt: "Champagne Egly-Ouriet", "Château Latour", "Famille Trapet", "Stella di Campalto" un citi. Vīna sortiments auga un attīstījās, ko novērtēja arī restorāna viesi, sākot interesēties par vīnu pieejamību ārpus restorāna. Tieši tādēļ kopā ar vīnzini Raimondu Tomsonu dzima jauns projekts – unikāla vīna kolekcija "Barents Wine Collectors", kas Latvijā plašākai publikai padarīja pieejamus retus, limitētu alokāciju vīnus. Šajā laikā sortimentu papildināja tādi slaveni vārdi kā "Champagne Chartogne-Taillet", "Pierre-Yves Colin-Morey", "Jean Grivot" un "Pierre Gonon".

Gan kolekcijām, gan "šeit un tagad"

"Mēs arvien turpinām augt, tādēļ esam gatavi doties aizraujošā piedzīvojumā uz "Barents Wine Collectors" jauno mājvietu. Tur mūsu kolekcijā esošie ikoniskie vīni kopā ar "uzlecošajām zvaigznēm" no mazāk zināmiem reģioniem būs pieejami ne tikai līdzi ņemšanai, bet arī baudīšanai uz vietas īpaši iekārtotā "Secret Garden" iekšpagalma terasē. Savukārt lietainajās dienās vīna burvībai aicināsim ļauties iekštelpās, jo "Barents Wine Collectors" sortiments ir piemērots gan kolekciju veidošanai un ilgtermiņa glabāšanai, gan dzīves svinēšanai "šeit un tagad"!" saka "Barents Wine Collectors" saimniece un vīnzine Agnese Gintere.

Viņu un Raimondu Tomsonu "Barents Wine Collectors" jaunajā mājvietā varēs sastapt ikdienā – sarunām par vīnu un individuālām konsultācijām.

Vīna piedāvājuma pamatā šeit būs klasiskās Eiropas reģioni – Champagne, Bourgogne, Rhone, Toscana, Rioja un Wachau. Tie ir vīndari un ražotāji, kam Raimonds un Agnese tic, ar lielu uzsvaru uz organisko, biodinamisko un ilgtspējīgo domāšanu. Tā kā abiem "Barents Wine Collectors" vīnziņiem vīns ir ne tikai darbs, bet arī liela kaislība, sortimentā mirdzēs arī mazāk zināmu reģionu pērles, "Magnum" un "Jeroboam" izmēri, back vintages, kas citviet ir grūti atrodami.

"Uzsvars tajā likts uz mūsu spēku jeb klasisko Eiropu, it sevišķi Burgundiju, kā arī uz man un Raimondam tik svarīgo vīna valsti Austriju. Tāpat pieejami izcili, skaisti, vilinoši šampanieši,
kurus arī servējam glāzēs," aicinot baudīt vīnu vasaras terasē vai rotaļīgajā vīna telpā, stāsta Agnese Gintere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!