Foto: Shutterstock

Kā izcept visgardāko picu vai viskraukšķīgākās karstmaizītes? Teiksiet - ar mīlestību? Jums taisnība! Tomēr jāievēro vēl daži likumi. Trešdaļa no panākumu atslēgas ir pašu gatavota picas mīkla un tomātu mērce, vēl trešdaļa - pildījuma izvēle, bet atlikusī daļa - cepšanas temperatūra un laiks.

Runājot par pildījumu, ieteicams izvairīties no veselām olīvām, paprikas, rikotas vai Parmezāna siera, peperoni, svaigām sēnēm un brokoļiem, proti – visa, kas ir pārlieku sulīgs un sagriezts lielos gabalos. Tāpat, gluži pretēji izplatītam mītam, ar pildījuma daudzumu nav ieteicams pārspīlēt. Zelta likums "Mazāk ir labāk", jo pārāk bagātīgs slānis neļaus izcepties mīklas pamatnei. Vienmēr saki "jā" mocarellai un bagātīgai tomātu mērces kārtai.

Secībai ir nozīme! Uz pamatnes vispirms klāj tomātu mērci, tad pārējās pildījuma sastāvdaļas un nobeidz ar sieru. Zaļumus, salātlapas, piemēram, rukolu un baziliku, pievieno picai vai karstmaizēm mirkli pirms pasniegšanas.

Ideālas picas devīze ir: Karsti un ātri! Cepot picu, neuztraucies, ka mājas apstākļos nav iespējams sasniegt tik augstu temperatūru kā profesionālajās krāsnīs. Uzstādi savai cepeškrāsnij augstāko iespējamo temperatūru, jo, cepot ierastajos 180 – 200 grādos, tu visticamāk iegūsi izstrādājumu ar miklu pamatni un pārceptu pildījumu. Atceries, ka krāsnī ieliktu picu nedrīkst atstāt bez uzraudzības, jo pārcepšana reizēm ir pārdesmit sekunžu jautājums. Atmet visus gatavajās picu receptēs norādītos cepšanas laika ieteikumus un ņem vadību savās rokās – kad siers sāk burbuļot un picas maliņas ir zeltaini brūnas, ir īstais laiks izcelt savu darinājumu no krāsns un nekavējoties nobaudīt. Šis likums attiecināms arī uz ideālajām karstmaizītēm.

Meklējot ideālo mājas picu un karstmaizītes, iedvesmojies no Tasty.lv pavārgrāmatas - trīs dažādas picas mīklas, kā arī vēl 10 kārdinoši bagātīgas karstmaizīšu un picu receptes. Izbaudi! 

Pannā ceptas karstmaizītes

Foto: Shutterstock
Pannā ceptās siermaizītes sanāk vidiņā mīkstas, bet no apakšpuses - viegli kraukšķīgas, sola receptes autore. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības stils un izteiksmes līdzekļi.

Lasīt vairāk

Gardās mini picas ar diviem sieriem, šķiņķi un vistas fileju

"
Virtuves
mītu grāvēji" - Lietuvā iecienīts kulinārijas raidījums. Alfs, Ali un Martins pārsteidz Lietuvu ar saviem radošajiem kulinārijas risinājumiem. Šoreiz Alfs rāda, kā gatavojamas gardas mini picas.

Lasīt vairāk

Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu

Foto: Shutterstock
Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.

Lasīt vairāk

Pārlocītās picas ar malto gaļu un spinātiem

Foto: Vida Press
Tiem, kas, nespēdami pretoties gaļas baudīšanai, atturēsies no gavēņa, noderēs šī sātīgā recepte pārlocītajai picai, kurā paslēpusies ne tikai malta jēra gaļa, bet arī spināti, rieksti, sīpoli, kartupeļi un aromātiska garšvielu buķete. Tikai nekārdiniet gavētājus ar šo ēdienu, jo galarezultāts smaržo pārāk kārdinoši!

Lasīt vairāk

Ideālās picas mīklas recepte

Foto: Shutterstock
Gardas picas noslēpums ir izdevusies picas mīkla, tāpēc izmanto šo recepti, kā atskaites punktu ceļā uz ideālu mājās gatavotu picu.

Lasīt vairāk

Picas mīkla bez rauga

Foto: Shutterstock
Bezrauga picas mīkla - ātri un vienkārši, turklāt der ne tikai picai. Pamēģini un sapratīsi, ka tas ir ātrāk nekā nopirkt. Recepte no portāla
Cālis.lv Virtuves
arhīva.

Lasīt vairāk

Ātrā picas recepte no kefīra mīklas

Foto: Shutterstock
Ņammīgās picas recepte, kas atceļojusi no Venēcijas.

Lasīt vairāk

Beigeļu karstmaizītes ar mocarellu

Foto: Vida Press
Mazās apaļās maizītes - beigeļi - visbiežāk sastopamas viesnīcu brokastīs Polijā un Vācijā, tomēr tie izpelnījušās slavas minūtes arī citos neparastos pasniegšanas veidos. Šī recepte ir viens no kulinārijas eksperimentiem, kad pica nav gluži pica un beigelis nav gluži tā pati ierastā maizīte. Taču rezultāts ir pārliecinoši gards - par to nav šaubu.

Lasīt vairāk

Bezglutēna pica ar fetas sieru un ķiršu pipariem

Foto: Vida Press
Tiem, kuriem veselība neļauj uzturā lietot glutēnu saturošus produktus, picas pagatavošana noteikti nav šķērslis, ja vien receptē ievērota pareiza mīklas pagatavošana. Šo recepti vērts pamēģināt gan bezglutēna piekritējiem, gan visēdājiem, jo rezultāts patīkami pārsteigs katru skeptiķi.

Lasīt vairāk

Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica

Foto: Vida Press
Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās čabatas karstmaizes ar salami

Foto: Vida Press
Dienās, kad negribas pavadīt ilgu laiku virtuvē maltītes pagatavošanai, bet tomēr kārojas kas neparasts, pagatavo šīs sātīgās čabatas uzkodas, kas lieliski remdēs vakara izsalkumu.

Lasīt vairāk

Vidusjūras pica ar anšoviem un sīpoliem

Foto: Vida Press
Ja arī tavas garšu kārpiņas ir sailgojušās pēc Vidusjūras garšas, kuras neatņemamā sastāvdaļa ir zivis un olīvas, pagatavo šo picu, kur šīs gardās lietas ir veiksmīgi apvienotas. Ja esi picu cienītājs, noteikti pamēģini pagatavot šo neparasto picu un tu sapratīsi, ka arī bez tomātiem un siera var būt lielisks garšu savienojums.

Lasīt vairāk

Kārdinošā karstmaize ar sieru un tomātu čatniju

Foto: Vida Press
Kārdinoši aromātiska un nedaudz grēcīga (jūs taču arī apņēmāties dzīvot veselīgāk, vai ne?) ideja brokastmaizītei - karstā siermaize, kuru papildina tomātu čatnijs un angļu sinepes. Starp citu, tomātu čatnija vietā var izmantot arī mango - saldskābā garšā lieliski sader ar sieru!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!