Foto: Shutterstock
Vēlies ēst veselīgi un izvairīties no maizes un baltajiem miltiem, ierobežot rīsu patēriņu? Bet tev garšo grauzdiņi ar sieru? Un rīsi ar dārzeņiem? Noskaties video un redzēsi, cik asprātīgi visi šie ogļhidrātiem bagātie produkti tiek aizvietoti ar puķkāpostiem.

Puķkāpostu "grauzdiņi" ar sieru
Liek karsēties cepeškrāsni uz 220ºC. Notvaicē puķkāposta galvu, pēc tam samaļ blenderī. Starp diviem dvieļiem nospiež lieko mitrumu. Pievieno olu un rīvētu mocarellu, labi izmaisi un veido tostermaizes formā puķkāpostu placenīšus. Cep cepeškrāsnī zeltainus. Kad tosterpuķkāpostu šķēles gatavas, uz vienas liek plānas siera šķēles, otru liek virsū tā, lai siers būtu pa vidu. Uz karstas pannas vēlreiz apcep tosterpuķkāpostu no abām pusēm brūnu, līdz siers vidū kūst, pasniedz.

Puķkāpostu "rīsi" ar dārzeņiem
Notvaicē puķkāposta galvu, pēc tam samaļ blenderī. Uz vienas pannas eļļā apcep puķkāpostu, uz otras dārzeņus. Pēc tam karstajos puķkāpostos iemaisa olu, pievieno apceptos dārzeņus, izmaisa. Pasniedz.

Puķkāpostu klimpiņas
Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Notvaicē puķkāposta galvu, pēc tam samaļ blenderī. Pievieno olu, rīvētu sieru, skaidiņās rīvētus, apceptus burkānus, karoti rīvmaizes. Veido nelielas klimpiņas un liek uz ietaukotas cepamplāts, cep gatavas, līdz zeltainas.

Siera mērce ar puķkāpostiem
Siera mērci tradicionāli ēd ar grauzdiņiem, kuru vietā atkal tiek izmantoti puķkāposti. Sadala puķkāpostu rozetēs, karstā sālsūdenī vāra 3 minūtes, nokāš un liek puķkāpostu katliņā. Citā katlā ielej pienu, pievieno rīvētu sieru, smalki sagrieztu sīpolu un uzvāra, līdz siers izkusis. Siera mērci uzlej virs puķkāpostiem un vēlreiz uzvāra. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!