Pirms neilga laiciņa "Tasty" komanda pasludināja jauno kartupeļu sezonu par atklātu, stāstot, kā tupeņus izvārīt divtik ātri un ar kādām garšīgām piedevām pasnieg (rakstu atradīsi šeit). Bet, ja nu kāds vēl nav paspējis nobaudīt pašmāju zemnieku jauno ražu, tad piedāvājam iepazīties ar latviešu tautas ticējumiem, kādas izdarības un rituālus ir ieteicams veikt, vasarā pirmo reizi ceļot galdā kūpošu jauno tupeņu bļodu, jo, kas zina – tautas gudrībās noteikti ir arī sava daļa taisnības.
"Kad jaunus kartupeļus vāra, tad pirmam jāēd mazākam ēdājam, tad kartupeļi visu gadu ir sātīgi." (Z. Grīnberga, Sigulda.)
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv