Sīpols ir plaši izmantots garšaugs, ko bieži pievieno dažādiem ēdieniem, jo tas piešķir patīkamu un varbūt pat pikantu garšu. Nemaz nerunāsim par franču virtuves pīlāru – sīpolu zupu!

Daudziem daudzslāņainais dārzenis nepatīk sīvuma un kodīguma dēļ, taču to var mazināt, sīpolu iemarinējot vai vienkārši pārlejot ar verdošu ūdeni. Un to var izdarīt ikviens!

Kā noņemt sīpola kodīgumu ar ūdeni

Vispirms sīpolu nomizo un sagriež, kā nepieciešams paredzētajam ēdienam.

Sagatavoto sīpolu liek bļodiņā, pārlej ar vārošu ūdeni un atstāj mērcēties 2-3 minūtes. Ilgāk gan ne, jo tad sīpols "savārīsies" un kļūs pārāk mīksts.

Pēc 2-3 minūšu ilgas mērcēšanās bļodas saturu pārlej caurdurī un noskalo ar ledusaukstu ūdeni, lai apturētu karsēšanās procesus.

Šādā veidā sīpola sīvums pazudīs, tas vairs nekodīs mēlē. Jāatceras gan, ka triku nevar izmantot ar sarkanajiem sīpoliem, jo tie kļūs neapetītlīgi pelēki.

Kā noņemt sīpola kodīgumu ar etiķi

Cīņā ar sīpola sīvumu neaizstājams palīgs var būt etiķis. Tas ātri vien izvilks no dārzeņa visas daudzu nemīlētās īpašības, saglabājot kraukšķīgumu. Šī metode derēs visiem sīpolu veidiem.

Lai pagatavotu vieglu marinādi, divas tējkarotes 9% etiķa sajauc ar 200 mililitriem ūdens. Ar iegūto šķīdumu pārlej sagrieztos sīpolus, kas apmēram 30 minūšu laikā kļūs viegli marinēti. Der atcerēties, ka pēc šādas apstrādes sīpoliem būs specifiska etiķa piegarša, toties no sīvuma un kodīguma – ne miņas!

Septiņi soļi līdz Francijas virtuves leģendārajai sīpolu zupai

Fоtо: Shutterstock

Par ubagu un karaļu ēdienu dēvētā sīpolu zupa ir sātīga, aromātiska un vienkārši pagatavojama.

Lasīt vairāk

Karamelizētu sīpolu zupa ar ceptiem ķiplokiem un kūpinātu sieru

Fоtо: Publicitātes foto

Omulīga un sildoša zupa, kuru lielākoties ēd arī tie, kuri it kā sīpolus neēdot. Ja vēlies, papildini maltīti ar svaigu franču bageti vai grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Zeltainie sīpolu gredzeni alus mīklā

Brīvdienu vakars, bet netiec uz krodziņu? Uzbur ballītes atmosfēru mājas apstākļos! Gardie sīpolu gredzeni ir mājās pagatavojama uzkoda, kas lieliski papildinās tava iecienītākā atspirdzinošā dzēriena garšu.

Lasīt vairāk

Fiksie sīpolu gredzeni pikantā etiķa marinādē

Fоtо: Privātais arhīvs

Etiķoti saldskābas un kraukšķīgās marinētu sīpolu ripiņas būs kreptīga piedeva gan dažādiem uz grila gatavotiem ēdieniem, gan picai, kebabiem, burgeriem, kā arī siļkei ar biezpienu un jaunajiem kartupeļiem.

Lasīt vairāk

Sīpolu gredzeni mīklā

Fоtо: Privātais arhīvs

"Kad pirmo reizi ēdu sīpolu gredzenus, es pat nenojautu, ka tie ir sīpoli, jo es taču sīpolus neēdu! Jautāju namamātei, kas tas ir, viņa saka – sīpols, neticu, domāju, ka nes cauri! Veda virtuvē un rādīja, ka tiešām sīpoli! Šis ir vienīgais veids, kā es varu tos ieēst, ļoti garšo. Laikam tas ir mīklas dēļ!"

Lasīt vairāk

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !