Foto: Shutterstock
Satiekoties ar draugiem, svarīgākās ir jaukās sarunas, smiekli un laiks, kurš nemanāmi lido. Šādās reizēs maltītes var būt ļoti vienkāršas, galdā ceļot nelielas uzkodas, lai saruna pie vīna glāzes šķetinās jaukā noskaņā.

Visiem patīk ik pa laikam kaut ko knibināt un apēst, tādēļ ļoti piemērota ziemas izklaide ir fondī vakars draugu lokā. Siera mērcē var pamērcēt gan svaigu maizīti, gan svaigus dārzeņa gabaliņus. Klasisks fondī ir svaiga maizīte un garda siera mērce, ko papildina vēsa vīna glāze. Sniegotos vakaros var sajaukt arī kādu sezonai atbilstošu kokteili vai pagatavot karstvīnu.

Grieķu jogurta un zilā siera mērce

Foto: Shutterstock

Zilais siers, Tobasko mērce un grieķu jogurts? Maigais jogurts un izteiktais siers būs patīkams pārsteigums tavām garšas kārpiņām. Ātri pagatavojama mērce ar asumiņu, kuru baudīt kopā ar uzkodām un dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Īpaši sildošais karstvīns

Foto: Shutterstock

Karstvīns, kā zināms, ir sildošs dzēriens, bet šī versija ir īpaši "siltinoša".

Lasīt vairāk

Karstā siera mērce ar dillēm

Foto: Shutterstock

Karstā mērce no kausētā siera ar dillēm - kā piedeva pamatēdienam vai uzkodu galdam.

Lasīt vairāk

Garneļu iesmiņi ar mārrutku majonēzi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un veikli pagatavojama uzkoda, kuru baudīt tāpat ar mērcīti vai pasniegt kopā ar salātiem. Garnelēm īpašu garšu un spirgtumu piešķirs marinādē esošā laima sula, bet pikantumu - mārrutku mērcīte.

Lasīt vairāk

Šveices siera fondī

Foto: Shutterstock

Šveices siera fondī piedevām var pasniegt olīvas, marinētus dārzeņus, svaigu dārzeņu salātus vai pikantu šķiņķi, salami desu vai zivi.

Lasīt vairāk

Šokolādes - apelsīnu fondī

Foto: Shutterstock

Šokolādes - apelsīnu fondī labai laika pavadīšanai nelielā kompānijā.

Lasīt vairāk

Dārzeņu tartalete – smilšu mīklas groziņš ar tomātiem

Foto: Privātais arhīvs

Garšīga alternatīva ierastajai brokastu omletei, kad gribas ko sātīgāku. Trauslās smilšu mīklas groziņos likti sulīgie tomāti un asie sīpoli, bet klāt pievienots arī tomātu pesto un čili mērce pikantumam. Receptes autore iesaka smilšu mīklas vietā pamēģināt arī mīklu, kam pievienots siers, lai garša būtu vēl izteiksmīgāka.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un bekona ruletītes ar žāvētiem ķiršiem

Foto: Shutterstock

Pildītās filejas ar žāvētiem ķiršiem, satītas bekonā, var izmantot gan kā silto uzkodu, gan kā pamatēdienu. No divām filejām uzkodās sanāks četras vai sešas porcijas, pamatēdienam divas.

Lasīt vairāk

Cepti kāļu salmiņi ar sinepju mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Karsta un smaržīga uzkoda no latviešu virtuvei tik tuvā kāļa. Šoreiz kālis pagatavots gluži kā frī kartupelīši, klāt pasniedzot pikantu sinepju mērcīti, kam pievienoti arī mārrutki.

Lasīt vairāk

Cepta kamambera uzkoda

Foto: Shutterstock

Izsmalcināta un krēmīga uzkoda, kas lieliski noderēs kā starteris nelielās viesībās. Visērtāk kamambēru būs cept, to atstājot skaistajā koka kastītē, bet ja siers nav kastītē, to ietin folijā un liek nelielā panniņā.

Lasīt vairāk

Avokado, laša un olas salāti

Foto: Shutterstock

Avokado - laša un olas salāti viesībām un svētku reizēm.

Lasīt vairāk

Dzērveņu kokteilis 'Puansetija'

Foto: Shutterstock

Ziemas kokteilis, draugu sagaidīšanas dzēriens, kuru pasniegt atnākušajiem viesiem. Un ballīte var sākties.

Lasīt vairāk

Siera fondī ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Siera fondī ar dārzeņiem jauka vakara baudīšanai.

Lasīt vairāk

'Smoky gaspačo Mary' kokteilis

Pikanti sildošs kokteilis, ko pasniegt viesiem vēsos ziemas vakaros. Glāzē ielietais tomātu, čili, mārrutku un degvīna dzēriens ar katru malku atgādinās karstasinīgo spāņu gaspačo. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bāra "XIII" bārmenis Rolands Burtnieks.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!