Visiem patīk ik pa laikam kaut ko knibināt un apēst, tādēļ ļoti piemērota ziemas izklaide ir fondī vakars draugu lokā. Siera mērcē var pamērcēt gan svaigu maizīti, gan svaigus dārzeņa gabaliņus. Klasisks fondī ir svaiga maizīte un garda siera mērce, ko papildina vēsa vīna glāze. Sniegotos vakaros var sajaukt arī kādu sezonai atbilstošu kokteili vai pagatavot karstvīnu.
Grieķu jogurta un zilā siera mērce
Zilais siers, Tobasko mērce un grieķu jogurts? Maigais jogurts un izteiktais siers būs patīkams pārsteigums tavām garšas kārpiņām. Ātri pagatavojama mērce ar asumiņu, kuru baudīt kopā ar uzkodām un dārzeņiem.
Īpaši sildošais karstvīns
Karstvīns, kā zināms, ir sildošs dzēriens, bet šī versija ir īpaši "siltinoša".
Karstā siera mērce ar dillēm
Karstā mērce no kausētā siera ar dillēm - kā piedeva pamatēdienam vai uzkodu galdam.
Garneļu iesmiņi ar mārrutku majonēzi
Garda un veikli pagatavojama uzkoda, kuru baudīt tāpat ar mērcīti vai pasniegt kopā ar salātiem. Garnelēm īpašu garšu un spirgtumu piešķirs marinādē esošā laima sula, bet pikantumu - mārrutku mērcīte.
Šveices siera fondī
Šveices siera fondī piedevām var pasniegt olīvas, marinētus dārzeņus, svaigu dārzeņu salātus vai pikantu šķiņķi, salami desu vai zivi.
Šokolādes - apelsīnu fondī
Šokolādes - apelsīnu fondī labai laika pavadīšanai nelielā kompānijā.
Dārzeņu tartalete – smilšu mīklas groziņš ar tomātiem
Garšīga alternatīva ierastajai brokastu omletei, kad gribas ko sātīgāku. Trauslās smilšu mīklas groziņos likti sulīgie tomāti un asie sīpoli, bet klāt pievienots arī tomātu pesto un čili mērce pikantumam. Receptes autore iesaka smilšu mīklas vietā pamēģināt arī mīklu, kam pievienots siers, lai garša būtu vēl izteiksmīgāka.
Vistas filejas un bekona ruletītes ar žāvētiem ķiršiem
Pildītās filejas ar žāvētiem ķiršiem, satītas bekonā, var izmantot gan kā silto uzkodu, gan kā pamatēdienu. No divām filejām uzkodās sanāks četras vai sešas porcijas, pamatēdienam divas.
Cepti kāļu salmiņi ar sinepju mērci
Karsta un smaržīga uzkoda no latviešu virtuvei tik tuvā kāļa. Šoreiz kālis pagatavots gluži kā frī kartupelīši, klāt pasniedzot pikantu sinepju mērcīti, kam pievienoti arī mārrutki.
Cepta kamambera uzkoda
Izsmalcināta un krēmīga uzkoda, kas lieliski noderēs kā starteris nelielās viesībās. Visērtāk kamambēru būs cept, to atstājot skaistajā koka kastītē, bet ja siers nav kastītē, to ietin folijā un liek nelielā panniņā.
Avokado, laša un olas salāti
Avokado - laša un olas salāti viesībām un svētku reizēm.
Dzērveņu kokteilis 'Puansetija'
Ziemas kokteilis, draugu sagaidīšanas dzēriens, kuru pasniegt atnākušajiem viesiem. Un ballīte var sākties.
Siera fondī ar dārzeņiem
Siera fondī ar dārzeņiem jauka vakara baudīšanai.
'Smoky gaspačo Mary' kokteilis
Pikanti sildošs kokteilis, ko pasniegt viesiem vēsos ziemas vakaros. Glāzē ielietais tomātu, čili, mārrutku un degvīna dzēriens ar katru malku atgādinās karstasinīgo spāņu gaspačo. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bāra "XIII" bārmenis Rolands Burtnieks.