Sukāžu gatavošanai noderēs ogas, augļi un dārzeņi ar stingru, bet salīdzinoši mīkstu miziņu. Tam noderēs dzērvenes, pīlādži un brūklenes, ananasi, cidonijas, teju visi citrusaugļi – jo īpaši citroni, apelsīni, kā arī ķirbji, burkāni, bietes un pat kabači. Gardas sukādes var pagatavot arī no spēcinošā ingvera.
- Vitamīniem bagātās cidonijas – receptes un ieteikumi pagatavošanai
Lai sagatavotu ogu sukādes, nedrīkst aizmirst, ka ogu miziņas nedaudz jāsadursta, lai cukurs tajās var iesūkties un izdalīt sulu. Tālākā sukāžu gatavošana neatšķiras – kad ogas ar cukuru ir piesātinājušās un sīrups atdalījies, masu uz sieta notecina un liek žāvēties.
Pareizi sagatavotas sukādes saglabā savas īpašības ilgu laiku – 6 līdz 12 mēnešus, jo bojāšanās procesu kavē cukura kristāli.
Sukādes uzglabā tumšā, vēsā telpā stikla burciņās, kā arī slēgtās kartona kārbās, kurās ieklāts papīrs.
Mīkstās cidoniju sukādes
Mīkstās un gardās cidoniju sukādes iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās būs tik ļoti garšīgas, ka būs grūti pārtraukt ēst, tā apgalvo mūsu lasītāja Dace Auzenbaha, daloties ar savu noslēpumu, kā cidoniju sukādes pēc sīrupa atsulošanās pagatavot mīkstas nevis cietas un nesakožamas.
Ananasu sukādes
Gardas ananasu sukādes - kārums īstiem saldummīļiem.
Mājās gatavotas apelsīnu sukādes
Aromātiskās un saldās apelsīnu sukādes būs veselīgs našķis pie tējas vai labs papildinājums kūkām un smalkmaizītēm.
Ingvera sukādes
Ingvera sukādes izmanto gan dažādu ēdienu gatavošanā, gan tāpat - pie tējas, gan kā našķi.
Kaltētu pīlādžu sukādes
Kaltēti pīlādži - dabīgajiem vitamīniem ziemā.