Foto: Shutterstock
Tev ļoti garšo suši un tu labprāt mielotos ar tiem kaut katru dienu, bet neesi sajūsmā par darbietilpīgo gatavošanas procesu? Mums padomā ir sliņķudroša suši alternatīva - salāti, kas bez liekas piepūles ļaus tev baudīt iecienītāko rullīšu garšu kombinācijas.

Suši salātu ideja ir pavisam vienkārša - nepieciešamās sastāvdaļas vari pašpikot jebkurā suši restorāna ēdienkartē.

Suši salātu pamatrecepte

Viena no elementārākajām pamatreceptēm ir šāda. Novāri rīsus, sajauc tos ar rīsu etiķi, sāli, cukuru un atdzesē, gluži kā gatavojot suši. Kā pareizi novārīt suši rīsus, skaidrojām te.

Tad pievieno sasmalcinātas nori lapas un dārzeņus pēc izvēles: gurķi, avokado, papriku, sīpollokus un visu samaisi. Ja vēlies, šo kompozīciju vari papildināt ar mazsālīta vai kūpināta laša gabaliņiem, tunci, krabju nūjiņām, garnelēm - visu, ko vēlas tavas garšu kārpiņas.

Gatavos salātus liec bļodiņās un pasniedz...nu, protams, ar sojas mērci, vasabi un marinētu ingveru! Pilnai laimei pārkaisi salātus ar grauzdētām sezama sēkliņām.

Lūk, video, kuru noskatoties, gūsi iedvesmu suši salātu gatavošanai.

Kā pagatavot Budas bļodu suši tematikā

Foto: Shutterstock

Kārdinoši pasniegts, košiem akcentiem papildināts ēdiens šķiet arī daudz garšīgāks. Šo visiem zināmo patiesību ir ņēmuši vērā arī veselīga dzīvesveida piekritēji, pārpludinot instagramu ar kārdinošām tā saucamo Budas bļodu (angliski – Buddha bowl) bildēm, kas uzskatāmi pierāda, ka veselīgas maltītes var būt arī krāsainas, daudzveidīgas un apetīti rosinošas. Budas bļodas princips ir tāds, ka tās sastāvdaļas netiek sajauktas, bet gan izkārtotas traukā blakus viena otrai, veidojot apetītlīgu kompozīciju.

Tradicionāli Budas bļodas sastāvā jābūt graudaugiem, dārzeņiem un produktiem ar augstu olbaltumvielu daudzumu (zivis, jūras veltes, liesa gaļa, pākšaugi, liess biezpiens vai siers). Nobeigumā visas sastāvdaļas tiek papildinātas ar kādu veselīgu, vieglu mērcīti.

  • Šajā rakstā skaidrojām, kādi ir Budas bļodas veidošanas pamatprincipi.

Reizēm bļodas sastāvdaļas tiek izvēlētas, apspēlējot kāda konkrēta ēdiena tēmu. "Suši bļodas" pamatsastāvā būs rīsi, nori lapas, avokado, gurķu šķēlītes, lasis un sojas mērce. Košam akcentam var pievienot ripiņās sagrieztus redīsus, sīki sakapātus sarkanos kāpostus, burkānu strēmelītes vai krāsainas paprikas šķēlītes.

Suši salātu kārtojums

Tradicionālās suši sastāvdaļas var izmantot arī krāšņa salātu kārtojuma pagatavošanai, kārtām liekot caurspīdīgā stikla bļodā vai tortes veidnē ar noņemamu malu iepriekš sagatavotos suši rīsus, kubiņos sagrieztus gurķus, avokado un mazsālītu lasi, kārtas sastiprinot ar majonēzi, kas samaisīta ar vasabi. Kad sastāvdaļās izbeigušās, kārtojums ir gatavs un atliek vien to pārbērt ar grauzdētām sezama sēkliņām.

Lūk, video, kur soli pa solim var izsekot, kā top suši salātu kārtojums.

Zem raksta meklē vēl trīs suši salātu receptes no "Tasty" krājumiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!