Foto: Shutterstock
Jūlija vidus mūs lutina – ar joni varam sākt jaunus konservēšanas darbus, lai sarūpētu gardāko sveicienu no vasaras ziemai. Šoreiz par to, kādus ievārījumus ir īstais brīdis iekonservēt no ogām, kas nu jau ir tik gatavas, lai droši varētu likt burkās.

Jūlija otrā puse mums ir atnesusi ne vien lielu melleņu ražu mežos, bet arī gatavas ērkšķogas, upenes, kokiem pilnus ķiršus, sārtus jāņogu krūmus un citus labumus. Tiem, kas vēl nav paspējuši, iesakām ar steigu sagatavot zemeņu ievārījumus, jo no sārtvaidzītēm drīz būs jāatvadās. Bez jau klasiskajām garšām, "Tasty" iesaka pagatavot ievārījumu no korintēm vai lācenēm. Tāpat neaizmirsti kombinēt dažādas garšas un vienā katlā savāri avenes ar upenēm, mellenes ar banāniem vai apvieno pat trīs ogu burvību vienā burciņā. Lai izdodas!

Korinšu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ievārījums no nepelnīti aizmirstajām ogām – korintēm. Papildinās ievārījumu krājumus ziemai.

Lasīt vairāk

Lāceņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Tie, kuriem laimējies purvā salasīt gardās lācenes, var izvārīt burvīgu ievārījumu. Vienkāršā variantā šīs brīnišķīgās ogas vāra ar visiem kauliņiem, bet tie, kam kauliņi traucē, pirms ievārījuma vārīšanas, lācenes sablendē un caur sietiņu izkāš. Uzmanību! Tie, kas ogas kāš caur sietiņu, tās sver pēc izkāšanas, lai zinātu, cik daudz cukura ir nepieciešams.

Lasīt vairāk

Ķiršu ievārījums ukraiņu gaumē

Foto: Shutterstock

Recepte divi vienā – pagatavojot iegūsi gan gardu ķiršu ievārījumu, gan sīrupu dzērienu pagatavošanai vai pankūku apliešanai.

Lasīt vairāk

Upeņu un persiku ievārījums ar melno balzamu

Foto: Privātais arhīvs

"Mana iecienītākā recepte šajā sezonā, kad ogu krūmos vēl ir pieejamas upenes, ir ekselents upeņu ievārījums ar melno Rīgas balzamu," portālam Tasty.lv raksta receptes autore Iveta Korsīte.

Lasīt vairāk

Cukura sīrupā karsētas meža zemenes

Foto: Shutterstock

Lielisks veids, kā sagatavot uzglabāšanai ziemai aromātiskās meža zemenītes.

Lasīt vairāk

Melleņu - aveņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Melleņu - aveņu ievārījums ar kanēli pagatavojams 30 minūtēs.

Lasīt vairāk

Ērkšķogu un banānu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ērkšķogu un banānu ievārījums noderēs gan pankūkām, gan maizītēm, gan tortēm un kūkām.

Lasīt vairāk

Melleņu, banānu un aveņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Melleņu, banānu un aveņu ievārījums - jauna garša jūsu ievārījumu skapītī. Avenes var aizvietot arī ar zemenēm.

Lasīt vairāk

Jāņogu kečups

Foto: Shutterstock

Jāņogu kečups būs garda piedeva pie dažādiem gaļas ēdieniem.

Lasīt vairāk

Jāņogu ievārījums

Foto: Shutterstock

Sarkano jāņogu ievārījums ar rozīnēm.

Lasīt vairāk

Aveņu - upeņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Aveņu - upeņu ievārījums - tik garšīgs, ka ziemu var nesagaidīt.

Lasīt vairāk

Upeņu želeja

Foto: Shutterstock

Upeņu želeja – C vitamīns burciņā. Upeņu želeju, tāpat kā ievārījumu, ziež uz maizītēm, cepumiem, starp biskvīta kārtām, ēd ar pankūkām vai kāri notiesā tāpat, pa karotītei vien.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!