Foto: DELFI
Ābolu ražas laiks nav iedomājams bez gardām un sulīgām plātsmaizēm, kas pašas kūst mutē. Laiks piesmaržināt virtuvi ar kanēļa un ābolu aromātu!
60Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:500 gkviešu milti250 gkefīrs2 ĒKkrējums1 TKcepamais pulveris1 TKvaniļas cukurs125 gbrūnais cukurs125 gcukurs PILDĪJUMAM:550 gāboli2 ĒKkrējums1 olas2 TKkanēlis1 TKvaniļas cukurs pēc garšascukurs DRUMSTALĀM:4 ĒKkviešu milti100 gmīksts sviests pēc garšascukurs1 ĒKkanēlis

Sagatavošana

1

Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas ber vienā bļodā, samaisa un liek malā atpūsties.

2

Pa to laiku nomizo ābolus, sagriež tos šķēlītēs.

3

Atsevišķā trauciņā pagatavo plātsmaizes pildījumu – sakuļ olas, pievieno tām vaniļas cukuru, cukuru, kanēli un krējumu, visu samaisa.

4

Mīklu lej uz iepriekš ietaukotas plāts vai cepampapīra. Masu izlīdzina, nākamajā kārtā lej plātsmaizes pildījumu, izlīdzina, pārber ābolu šķēlītes.

5

Plātsmaizi liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 180 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes.

6

Gatavo drumstalas – visas sastāvdaļas saber vienā bļodā, saberž, liek ledusskapī.

7

Dažas minūtes pirms cepšanas beigām plātsmaizi pārkaisa ar drumstalām.

Plātsmaizi var ēst tāpat, bet tā lieliski garšos arī ar saldējuma bumbām vai putukrējumu.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!