Foto: Publicitātes foto
Fifīgus, košus un gardus kēksiņus ar krēma cepurīti no vitamīniem bagātajiem smiltsērkšķiem – tos Zane Grēviņa šo sestdien gatavos raidījumā "Našķoties". Recepti lasi "Tasty", bet pašu raidījumu skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut"!
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gburkāni130 gkviešu milti120 mleļļa80 gcukurs80 gbrūnais cukurs60 gvalrieksti2 gab.olas1 TKcepamais pulveris1 TKkanēlis naža galsmalts muskatrieksts šķipsnasāls pēc garšasvaniļas cukurs (vai vaniļa jebkādā citā formā)160 gpūdercukurs150 gsviests (istabas temperatūrā)150 gmaskarpones krēmsiers (istabas temperatūrā)20 gsmiltsērkšķu ogu pulveris smiltsērkšķu ogu pulveris

Sagatavošana

1

Lielā bļodā ber miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli, maltu muskatriekstu un sāli.

2

Citā bļodā nomizotus un sarīvētus burkānus sajauc ar eļļu, brūno un klasisko cukuru, olām un vaniļu.

3

Burkānu masu lej miltu maisījumā, sastāvdaļas ar karoti sajauc.

4

Papīra formiņas izkārto pannā un trīs ceturtdaļas no katras piepildi ar mīklu.

5

Kēksiņus gatavo līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25–30 minūtes.

6

Pēc tam izņem tos no krāsns un pilnībā atdzesē.

7

Gatavo krēmu. Bļodā liec sviestu, ko ar mikseri puto 7 minūtes.

8

Turpinot putošanu, pa karotei iejauc pūdercukuru, pa karotei ieputo krēmsieru un tad iemaisi ogu pulveri.

9

Krēmu caur konditorejas maisiņu izspied uz kēksiņiem vai ar sviesta nazi izlīdzini kēksiņu virspusē.

10

Pārber ar ogu pulveri un pasniedz.

No šīm sastāvdaļām varēsi pagatavot 12–15 kēksiņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!