Foto: Shutterstock
Kad mājās tiek cepta šī garšīgā biezpienmaize, pirmie gabaliņi pazūd no pannas pavisam karsti, pirms vēl mamma paspēj tos skaisti izkārtot uz šķīvja. Šis gardums patiesi rada mājas sajūtu, recepte nākusi no paaudzes paaudzē, un plātsmaize ir pavisam vienkārši pagatavojama.
45Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 gsviests0.5 glāzecukurs1 gab.ola1 glāzemilti3 gab.biezpiena paciņas0.5 glāzecukurs1 gab.ola naža galsvaniļas cukurs1 gab.rīvēta citrona miziņa6 gab.āboli1 glāzekrējums1 gab.ola1 ĒKcukurs kanēlis

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Sviestu istabas temperatūrā izrīvē ar pusglāzi cukura.

2

Pieliec olu un miltus.

3

Sajauc visu kopā un mīci mīkliņu tik ilgi, kamēr tā atlec no trauka malām un neķeras pie pirkstiem. Miltu daudzumu skaties pēc situācijas – galvenais, lai mīkla nelīp klāt.

4

Gatavo biezpiena masu. Biezpienam pieliec pusglāzi cukura, olu, naža galu vaniļas cukura un rīvētu citrona miziņu. Kārtīgi visu samaisi.

5

Uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs, klāj mīklu, liec virsū biezpiena masu.

6

Sagriez ābolus plānās šķēlītēs un klāj uz biezpiena masas.

7

Āboliem pāri pārlej krējumu, kas sajaukts ar olu un ēdamkaroti cukura.

8

Plātsmaizi pārkaisi ar kanēli.

9

Liec 200 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!