Foto: Ieva Berga
Šis ir garšām un smaržām bagāts un ļoti sildošs ēdiens. Jo vairāk garšvielu, jo plovs būs sildošāks un piedos dzīvei mazliet asumiņa. Recepti iesaka Ieva Berga.

::recepte::

Gaļai nogriež speķi (tam jābūt daudz, jo plovam jābūt treknam).

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos.

Nelielos gabalos sagriež sīpolu, smalkos gabalos ķiploku, sagriež burkānu kubiņos, sasmlacina pētersīļu kātus.

Speķi sagriež mazos kubiņos un izčurkstina uz pannas.

Šajos taukos vispirms apcep nelielos kubiņos sagrieztu gaļu, ko sāla un piparo, tad pievino visu pārējo sagriezto.

Visu liek katlā, pievieno rozīnes, sagrieztus kaltētos tomātus, rīsus, un garšvielas, kuru daudzumu variē, skatoties cik pikantu un piesātinātu garšu vēlas.

Visam pārlej vārošu ūdeni tā, lai tas būtu apmēram 1 cm virs pārējām sastāvdaļām. Uzliek vāku un sautē, līdz rīsi uzbrieduši un gatavi – apmēram 20 min.

Ik pa laikam apmaisa. Beigās pievieno sagrieztas pētersīļu lapas, var iespiest svaigu ķiploku.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!