Foto: DELFI
Kvinojas salātu šarms slēpjas tajā, ka tos var pagatavot gan veģetāri, gan ar gaļu. Abos gadījumos galarezultāts ielīksmos ēdājus un sniegs sāta sajūtu.

Salātus gatavo "Delfi" jaunākā mediju komunikāciju eksperte Evelīna Laura Krekovska.: "Salāti "viss, kas ir ledusskapī", ir viena no regulārajām maltītēm mūsmājās. Te tiek variēts gan ar salātu miksiem, gan pievienotajiem dārzeņiem, pēc izvēles var likt gurķi, tomātus, olīvas, papriku, sīpolus, kukurūzu un citus gardumus. Kad gribas ko sātīgāku, klāt liekam vistas fileju, veģetārā variantā - apceptus turku zirņus. "

20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
3 saujasrukola1 saujaķirštomāti1 gab.paprika1 gab.sarkanais sīpols8 gab.olīvas200 gvistas fileja200 gtrīskrāsu kvinoja2 saujasIndijas rieksti4 ĒKskābais krējums pēc garšascitrona sula pēc garšassāls

Sagatavošana

1


Katliņā uzliek vārīties kvinoju un pa to laiku sasmalcina izvēlētos dārzeņus – tomātus, olīvas, papriku un citus labumus, ko esi atradis savā ledusskapī.

2

Uz pannas apgrauzdē Indijas riekstus.

3

Dārzeņus liek kopā ar rukolu (vai kādu salātu miksu), pievieno ripiņās smalki sagrieztu sīpolu.

4

Mazos gabaliņos sagriež vistu un apcep ar iecienītajām garšvielām, der pipari, karijs, sāls (šo pozīciju droši var aizvietot ar turku zirņiem, apcepot tāpat kā vistu). Vistas gabaliņus (vai turku zirņus) pievieno salātiem.

5

Kad kvinoja gatava, pievieno arī to un visu samaisa, pievienojot nedaudz sāli, piparus un citrona sulu. Visu liek uz šķīvja.

6

Garnē ar skābu krējumu un apgrauzdētiem Indijas riekstiem.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!