Foto: DELFI
Tas, protams, ir maz ticams, bet mēdz gadīties, ka svaigi pirktie kruasāni maizes groziņā aizmirstas uz dienu vai divām. Tad tie var kalpot kā laba bāze saldiem grauzdiņiem. Šoreiz ar mandeļu pildījumu un vasarīgajām zemenēm.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
5 gab.kruasāni200 gmandeļu milti150 gsviests (istabas temp.)150 gpūdercukurs šķipsnasāls2 gab.olas mandeļu skaidiņas zemenes

Sagatavošana

1

Kruasānus gareniski pārgriež uz pusēm un izkārto uz cepešplāts, kas apklāta ar cepampapīru.

2

Bļodā ber mandeļu miltus, pievieno sviestu, pūdercukuru un samaisa. Tad pievieno olas, sāli un iemaisa masā, lai tā vienmērīga.

3

Mandeļu pildījumu uzklāj uz pārgriezto kruasānu virsmas. Virsū izkārto uz pusēm pārgrieztas zemenes un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Liek kruasānus krāsnī un cep aptuveni 12–15 minūtes, ik pa laikam pieskatot. Kad virsa zeltaina, izņem ārā. Ja šķiet, ka vajag vēl pacept, tad 2–3 minūtes atstāj krāsnī un pavaktē gatavību.

5

Gatavās kruasānu pusītes var apkaisīt ar pūdercukuru, ja tā tīk. Ēd, kamēr vēl silti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!