Foto: Viktorija Kožemjakina

Lai arī Halovīnam Latvijā vēl arvien ir pietiekoši daudz pretinieku, šos svētkus svinam pietiekoši plaši, tāpēc pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt ēdienu gada spocīgākās un jocīgākās nakts noskaņās!

120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gšokolādes cepumi150 gsviests600 gkrēmsiers istabas temperatūrā100 gsaldais krējums 35%2 gab.olas180 gķirbju biezenis80 gcukurs1 ĒKkukurūzas vai kartupeļu ciete1 ĒKmalts kanēlis4 gab.olu baltumi200 gcukurs šķipsnasāls vaniļas pasta vai cukurs melnā pārtikas krāsviela vai tumšā šokolāde

Sagatavošana

1

No sākuma pagatavo bezē "spociņus" – lielā tīrā metāla bļodā bez taukvielu atlikumiem sajauc olas baltumus ar cukuru un sāli.

2

Katlā, kura diametrs ir nedaudz mazāks par bļodas diametru, uzvāri ūdeni. Metāla bļodu ar olas baltumu masu liec virsū katliņam (ūdens peldē).

3

Karsē maisījumu uz mazas uguns, kamēr viss cukurs ir pilnībā izkusis un masa ir karsta (tai ir jābūt ~70 grādu karstai. Precīzi grādi gan nav ļoti būtiski – masu var pārbaudīt arī ar roku – tai ir jābūt ļoti, ļoti siltai, praktiski karstai, tomēr tādai, kas neapdedzina).

4

Noņem bļodu no ūdens peldes un uzreiz sāc kult olas baltumus ar mikseri.

5

Puto olbaltumus, līdz masa ir stingra, balta un atdzisusi līdz istabas temperatūrai.

6

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 100 grādiem. Ar karotes palīdzību vai konditorejas maisu izspiež "spociņu" uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru.

7

Cep "spociņus" cepeškrāsnī 1,5-2 stundas, pēc tam izslēdz cepeškrāsni un ļauj "spociņiem" atdzist cepeškrāsnī vēl stundu.

8

Dekorē spociņus – ar pārtikas krāsvielu vai izkausētu melno šokolādi katram "spociņam" uzzīmē acis un muti. "Spociņus" uzglabā traukā ar vāku, lai nepiekļūst mitrums.

9

Gatavo siera kūku. Virtuves kombainā vai blenderī sasmalcini cepumus līdz smalkām drupačām un sajauc tos ar izkausētu sviestu.

10

Iegūto cepumu masu vienmērīgi izklāj kūkas formas pamatnē, izveidojot arī "sieniņas".

11

Lielā bļodā sajauc krēmsieru ar ķirbju biezeni un cukuru.

12

Pievieno olas, saldo krējumu un kanēli, sajauc.

13

Iegūto masu lej uz cepumu pamatnes.

14

Cep 150 grādos iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu.

15

Izcepto kūku turpat cepeškrāsnī atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad pārliec ledusskapī un atdzesē vēl vismaz astoņas stundas.

16

Rotā ar bezē "spociņiem" un pasniedz.

Lai izdevušies svētki!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!