Foto: Gunta Spruģevica

Lai gan šī Guntas Spruģevicas ieteiktā maltīte sastāv no vistu šķiņķīšiem un kartupeļiem, viņa piesaka, ka pavisam noteikti cepamo plāti var papildināt ar citiem dārzeņiem. Tā, lai krāsnī izceptos visa rudens krāsainība!

50Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vistu šķiņķīši ķiploki vistas gaļas garšviela citrons kartupeļi citi dārzeņi olīveļļa sāls pipari oregano

Sagatavošana

1

Vistu šķiņķīšos iemaisi sasmalcinātus ķiplokus, vistas gaļas garšvielu maisījumu un nedaudz citrona sulas.

2

Ļauj garšām samarinēties.

3

Kartupeļus nomizos un pārgriež uz pusēm. Kā jau minēts, kartupeļus var papildināt ar citiem dārzeņiem burkāniem, brokoļiem, ziedkāpostiem, saldajiem kartupeļiem, bietēm, paprikām, kā arī neaizmirsīsim par sarkano sīpolu.

4

Visus dārzeņus (šajā gadījumā kartupeļus) ber lielā bļodā, pārlej olīveļļu, pieber sāli, piparus un, ja vēlas, kaltētu oregano vai baziliku. Visu apmaisa ar rokām, lai labi ieeļļojas.

5

Dārzeņus kārto uz cepešpannas (var paklāt cepamo papīru) vienā kārtā. Blakus liek vistas šķiņķīšus.

6

Šauj 190 grādos sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 45 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!