Foto: Lineta Mūrniece
Vismaz reizi nedēļā vajag ļauties saldajiem gatavošanas priekiem un pagatavot kādu grēcīgāku gardumu. Kāpēc lai uz tuvojošajiem svētkiem tas nebūtu kāds pašu cepts kēkss ar riekstu pildījumu? Šoreiz dalāmies ar Linetas Mūrnieces ķirbju biezeņa kēksu, kas papildināts ar valriekstiem un mandelēm.
105Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gķirbju biezenis2 gab.olas180 gcukurs vaniļas cukurs90 gaugu eļļa70 gskābais krējums100 gkukurūzas milti90 gkviešu milti šķipsnasāls15 gcepamais pulveris0.5 TKsoda1 TKkanēlis1 TKmalts ingvers50 grieksti (valrieksti, mandeles) pūdercukurs (pārkaisīšanai)

Sagatavošana

1

Ķirbjus sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 25 minūtes.

2

Tad sablendē biezenī.

3

Biezenim pievieno olas, skābo krējumu, augu eļļu un cukuru. Labi sakuļ ar mikseri.

4

Miltiem pievieno sāli, cepamo pulveri, sodu, vaniļas cukuru, kanēli un maltu ingveru.

5

Valriekstus un mandeles sasmalcina.

6

Sajauc visas sastāvdaļas.

7

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cep 50-60 minūtes.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!