Foto: Iveta Rutkovska

Ar pildītām pankūkām visbiežāk sanāk mieloties tieši brīvdienās, jo tad ir gana daudz laika nesteidzīgi tās cept un padomāt, ar ko kārojas veikumu piepildīt. Šoreiz piedāvājam vienu no variantiem, pildījumu gatavojot no šķiņķa un siera. Recepti iesaka Iveta Rutkovska.

40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 gab.olas1 lpiens1 TKcukurs1 TKsāls600 gkviešu milti eļļa šķiņķis siers skābais krējums zaļumi

Sagatavošana

1

Izcep plānās pankūkas, kā nu katra saimniece vēlas. Šeit viens no piemēriem: bļodā saputo olas ar pienu, sāli un cukuru. Pievieno izsijātus miltus un samaisa – mīklai jābūt viendabīgas konsistences, bez kunkuļiem. Izkausē sviestu un pievieno mīklai. Mīklu liec ledusskapī uz stundu.

2

Cep plānās pankūkas uz ietaukotas pannas.

3

Gatavo pildījumu. Sagriež gabaliņos šķiņķi, sarīvē sieru, pieliek nedaudz skābā krējuma un zaļumus. Labi sajauc!

4

Pildījumu liek uz pankūkas vienā maliņā un saloka kā aploksnīti.

5

Cep uz pannas no abām pusēm, ar pilīti eļļas, un tikai dažas minūtes, – lai siers iekšā sāktu kust.

Ēd ar skābo krējumu vai tomātu salsu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!