Foto: DELFI

Ja kulinārās prasmes nav tik attīstītas, lai gatavotu franču virtuves klasiku – "Suzette" pankūkas apelsīnu karameļu mērcē, tas nekas! Sviestā un brūnajā cukurā sasautēti āboli ar plānajām pankūkām sader kā cimds ar roku!

45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PANKŪKĀM:125 gmilti250 mlpiens3 gab.olas1 šķipsnasāls1 ĒKcukurs4 ĒKsviests ĀBOLU MĒRCEI:2 gab.lieli, skābeni āboli50 gsviests2 ĒKbrūnais cukurs pēc izvēles – apelsīnu sula

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu, samaisot visas sastāvdaļas, līdz mīklas konsistence ir viendabīga. Liek mīklu ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm.

2

Biezu pannu uzkarsē, ieziež ar sviestu. Pannā lej tik daudz mīklas, lai izceptu ļoti plānu pankūku. Kad viena puse apcepusies, pankūku uzmanīgi apgriež un apcep no otras puses. Gatavās pankūkas noliek siltumā.

3

Ābolus nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Ja pa rokai ir arī citi augļi (plūmes, bumbieri, persiki u.t.t.), arī tos var pievienot – garša kļūs tikai bagātīgāka!

4

Pannā liek 50 g sviesta, 2 ēdamkarotes brūnā cukura, šķipsniņu sāls, pievieno sagrieztos ābolus un uz lēnas uguns sautē, līdz āboli mīksti. Beigās var pievienot nedaudz svaigi spiestas apelsīnu sulas (ja ir pieejama).

5

Kad mērce sāk burbuļot, pankūkas saloka ceturtdaļās un liek mērcē. Visu lēni izkarsē un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!