Foto: Shutterstock

Restorāna “32. augusts” šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs izcepis tūkstošiem pankūku – tās ir gan restorāna branča apmeklētāju, gan paša meitu pieprasītas. Pankūkas grib visi! Un Rūdolfs gadu gaitā ir noslīpējis to cepšanas tehniku. Viņa padomos vērts ieklausīties un pārņemt tos savā virtuvē.

"Lai arī pankūkas cepu jau gadiem, vienmēr ir kāds neveiksmes procents," atzīst šefpavārs. "Visperfektākās pankūkas sanāca mammai un vecmammai, kurām nebija nedz modernu pannu, nedz jaudīgas plīts."

Tādēļ pats pirmais padoms, ko dod Rūdolfs, skan: "Nekad nenomazgā gatavošanas traukus un nenoliec plauktā produktus, pirms pankūkas izceptas, jo nevar zināt, vai nebūs jātaisa otrs dubls, vai jāuzlabo esošā mīkla! Pankūkas ir cimperlīgas dāmas!"

Lūk, arī pārējie šefpavāra padomi perfektajām pankūkām!

Nedari vairākas lietas vienlaicīgi! Ja gatavo pankūku mīklu, tad dari tikai to, lai mīkla neapvainojas, ka paralēli dzer kafiju vai skaties seriālu! Neuzmanības kļūdas dārgi maksā!

Ņem talkā kukurūzas vai kartupeļu cieti! Cietes pievienošana pankūku mīklai garantēs elastīgumu, kas īpaši svarīgi ir pildītām pankūkām. Šādas pankūkas arī vieglāk izcept pēc iespējas plānākas un apgriezt, nebaidoties, ka saplīsīs.

Pievieno mīklai eļļu! Tas palīdzēs izcept pankūkas, nepiecepot tās pie pannas vai nepeldinot eļļā.

Pannu regulāri ieeļļo! Neskatoties uz to, ka mīklai pievienota eļļa, arī panna regulāri jāieeļļo – gan sākot cept, gan ik pēc 5-7 pankūku izcepšanas. Nelej eļļu uz pannas, bet izsmērē ar silikona otiņu vai ņem talkā mazu sūklīti. Eļļu tiešām vajag minimāli.

Ļauj nobriest! Brīdī, kad mīkla gatava, atstāj to uz 30 minūtēm atpūsties, ļaujot miltiem piebriest. Īpaši svarīgi tas ir tad, ja gatavo pankūkas no miltiem, kas nesatur glutēnu, piemēram griķu un rīsu.

Nepārkarsē pannu! Pankūkas cep vidējā karstumā, nevis uz viskarstāko. Ja cep lielā karstumā, pankūkas neizcepas vienmērīgi un piedeg.

Recepte 30 – 40 pankūku pagatavošanai

60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 lpiens mleļļa3 gab.olas200 gmilti ĒKkukurūzas vai kartupeļu ciete pēc garšassāls pēc garšascukurs

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā.

2

Mīklu atstāj uzbriest 30 minūtes un cep vidējā karstumā.

3

Ēd ar ievārījumu vai gatavo pildītās pankūkas!

Lai gardas pankūkas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!