Foto: Lineta Mūrniece
Ķeries pie miltu pakas, ābolu ķoča un steidz pagatavot visgardāko ābolkūku šosezon! Recepti iesaka gardēde Lineta Mūrniece. Lai labi garšo!
80Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.2 kgāboli gab.citrona sula4 gab.olas140 gcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukura šķipsnasāls120 mlpiens30 gkausēts sviests1 TKkanēlis130 gmilti1 gab.sarkans ābols mandeļu skaidiņas pūdercukurs

Sagatavošana

1

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītes, apslaka ar citrona sulu un uzmanīgi samaisa.

2

Cukuru, vaniļas cukuru, sāli un olas sakuļ vieglās, gaisīgās putās.

3

Masai pievieno izkausētu sviestu un pienu un turpina kult.

4

Sajauc miltus un kanēli un iesijā šķidrajā masā, kārtīgi saputo ar putojamo slotiņu vai mikseri.

5

Pārlej ābolu šķēlītēm un ļauj atpūsties. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem.

6

Mīklu lej kūkas formā.

7

Sarkanajam ābolam izņem serdi un ar visu miziņu sagriež plānās šķēlītēs, pārklāj kūku, pārber ar mandeļu skaidiņām.

8

Cep 180 grādos 30 minūtes, tad pārklāj ar cepampapīru un cep vēl 30 minūtes.

9

Izņem no cepeškrāsns, ļauj atdzist, pārkaisa ar pūdercukuru.

Var pasniegt ar vaniļas saldējumu vai vaniļas mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!