Foto: DELFI

Kad iedomājamies par kokosriekstiem, Zviedrija noteikti nav pirmā valsts, kas mums ar tiem asociējas. Tur tie parādījās tikai 20. gadsimta sākumā. Vienā no zviedru cepumu receptēm šis eksotiskais rieksts ir atrodams jau tad – "Kokostoppar", kas nozīmē "Kokosriekstu virsotnes". Tos arī sauc par kokosriekstu makarūniem. Tos tā dēvē, jo 1890. gadā franču maiznieki pievienoja kokosriekstu skaidiņas makarūniem, lai tie nesabojātos garajos braucienos, kad tos transportēja. Tie ir viegli, gaisīgi un ar papildu kokosriekstu garšu noteikti liks justies tā, it kā atrastos kādā siltākā tropu zemē (vai arī kādā kafejnīcā Zviedrijā, dzerot kapučīno un ēdot šo kokosriekstu cepumu)!

"Šie cepumi arī ir piemēroti cilvēkiem, kuri lūko bezglutēna idejas," recepti iesaka Rihards – "Instagram" meklē viņu kā @riharudo.bento.

30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

85 gcukurs200 gkokosriekstu skaidiņas2 gab.olas50 gsviests50 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Bļodā liek olas un cukuru un visu samiksē.

2

Izkausē sviestu un pieliek to pie olu/cukuru maisījuma. Samiksē.

3

Kā beidzamo sastāvdaļu pieliek kokosriekstu skaidiņas un ar karoti sajauc, līdz tā kļūst par biezu masu.

4

Cep krāsnī 175 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes vai kamēr tie kļūst zeltaini brūni (sākumā tie varētu būt mīksti, bet, noliekot aukstākā telpā, kļūs cietāki).

5

Kausē šokolādi.

6

Kad cepumi ir atdzisuši, liek to apakšējo daļu šokolādē un atpakaļ uz cepampannas – ļaujam vēlreiz atdzist.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!