Foto: Shutterstock

Pirmdien, 1. aprīlī, Latvijas Apvienotas putnkopības asociācijas (LAPNA) kustība "Olas ir spēks!" rīko omlešu svētkus "Latvijas bizness baro" pasākuma "Lieldienu pikniks Mežaparkā" laikā, kas tiek organizēts sadarbībā ar Ziemeļrīgas kultūras apvienību, informēja LAPNA izpilddirektore Anna Ērliha.

No pulksten 12 līdz 16 Mežaparka Lielajā estrādē notiks dažādas aktivitātes, ieskaitot arī omlešu cepšanas sacensības, kurās piedalīsies restorāna "Kest" šefpavārs Māris Jansons, digitālā satura veidotājs Rojs Puķe, kā arī LAPNA biedrs, "Balticovo" komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps un Rīgas domes pārstāvis. Viņu uzdevums būs piecu minūšu laikā pagatavojot radošāko un interesantāko omleti. Uzvarētāju noteiks pēc skatītāju balsojuma.

Lieldienās vairākkārt pieaug olu patēriņš, taču šo veselīgo un ar olbaltumvielām, kā arī daudziem vērtīgiem mikroelementiem bagāto produktu būtu jāiekļauj savā ēdienkartē arī ikdienā, vienlaikus atbalstot vietējos olu ražotājus.

"Mēs vēlamies izcelt vietējos pārtikas produktu, tostarp arī olu un putnu gaļas, ražotājus, kuri gan burtiskā nozīmē baro Latvijas iedzīvotājus, gan arī "baro" valsts ekonomiku, dod darba vietas, maksājot nodokļus un investējot. Otrajās Lieldienās Mežaparkā darbosies Olpratības telts, kur varēs apmeklēt olu un vistu izstādi, noskatīties izglītojošus video, piedalīties viktorīnās un saņemt balvas. Turklāt Olpratības teltī darbosies Omlešu virtuve, kurā varēs nodegustēt šefpavāra Māra Jansona speciāli uz vietas pagatavotās Lieldienu omletes," stāsta Ērliha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!