Foto: Shutterstock

Rīgas bārs "Gimlet Nordic Coctail Bar" iekļuvis pasaules labāko bāru TOP 500, dalot priekšpēdējo vietu ar kolēģiem no Polijas un Vācijas.

Kas interesanti – šī ir pirmā un pagaidām vienīgā reize, kad kāds no Latvijas bāriem iekļuvis šajā reitingā. Pērn labāko 500 pasaules bāru sarakstā mūsu valsts nebija pārstāvēta.


Toties mūsu kaimiņi igauņi gan var lepoties ar to, ka viņu bārs Whisper Sister bārs labāko piecsimtniekā iekļuvis jau otro gadu pēc kārtas. Tiesa, ja pērn tas ieņēma 327. vietu, tad šogad igauņi zaudējuši 100 pozīcijas un atrodas 427. vietā.

Diemžēl Lietuvas bāru šajā reitingā nebija ne pērn, ne šogad.

Kas attiecas ir pirmajām trim vietām, tās tikušas bāriem no Spānijas, Lielbritānijas un Singapūras: pirmajā vietā ir Barselonas bārs “Paradiso”, otrajā ir Londonas "Connaught Bar", bet trešajā – singapūriešu "Jigger Pony".

"Top 500 Bars" ir vispasaules reitings, ko jau otro gadu pēc kārtas veido portāls. Reitings tiek radīts pēc īpaši izstrādāta algoritma, kas ievāc datus no vairāk nekā 200 vietnēm, kurās izvietota informācija vairāk nekā 20 dažādās valodās. Algoritms ņem vērā ne tikai ekspertu un žurnālistu viedokļus, bet arī sociālajos tīklos un dažādos blogos rakstīto, kā arī dažādus reitingus un meklējumu skaitu internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!