Ekspertes viedoklis: 3 iemesli, kāpēc nav ieteicams 'modes pēc' atteikties no gaļas
Foto: Shutterstock

Lai gan pasaulē veģetārisms turpina aizraut jaunus sekotājus, Latvijā par veģetāriešiem sevi atzīst vien pieci procenti Latvijas iedzīvotāju, liecina pētījuma centra "SKDS" pērn veiktās aptaujas dati. Gaļa joprojām nav zaudējusi savu nozīmību ikdienas ēdienkartē, jo satur virkni svarīgu vitamīnu un minerālvielu, bez kuriem cilvēka organisms nespēj pilnvērtīgi funkcionēt, uzskata sabiedrības veselības ārste, veselības zinātņu maģistre uztura zinātnē Irina Karpikova.

Ir jāņem vērā, ka bez organismam nepieciešamā atbalsta, ko sniedz gaļā esošie mikroelementi, cilvēka veselība var tikt apdraudēta, sākot ar diskomfortu un sliktu pašsajūtu un beidzot ar nopietnām veselības problēmām. Tieši tāpēc brīžos, kad ir vēlēšanās radikāli mainīt savu ēdienkarti, nevis savas veselības vai pārliecības dēļ, bet gan modes, ir vērts atcerēties, kādas ir gaļas produktu priekšrocības līdztekus garšas īpašībām un kāpēc jau no uztura zinātnes pirmsākumiem gaļa tiek uzskatīta par vienu no vērtīgākajiem pārtikas produktiem.

Ekspertes viedoklis: 3 iemesli, kāpēc nav ieteicams 'modes pēc' atteikties no gaļas
Foto: Privātais arhīvs

Eksperte atklāj trīs iemeslus, kādēļ gaļa ir "vērtīgs spēlētājs" sabalansētā un veselībai draudzīgā ēdienkartē.

Source

Tasty

Tags

Veselīgs dzīvesveids Cūkas aknas Gaļa Liellopa aknas Vistas aknas Gaļas ēdieni Veselīgs uzturs
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form