Foto: Shutterstock
Tieši brokastis ir tā ēdienreize, kas steidzīgajos un stresa pilnajos darbdienu rītos dabū ciest visbiežāk, jo nereti esam spiesti mesties ārā pa durvīm, pat nepaspējot izdzert kafiju, kur nu vēl izcept omleti vai pagatavot putru. Tādēļ brīvdienas ir īstais brīdis, kad vari atgūt pa nedēļu iekavēto, mierīgā un relaksētā gaisotnē pagatavojot patiešām karaliskas brokastis vairākās kārtās.

Mēs iesakām rītu sākt ar glāzi svaigi spiestas sulas un kādu spēcinošu putru. Šajā rakstā uzzināsi viltības, kā pareizi pagatavot piecas populārākās putras, lai tās garšotu gluži kā bērnībā baudītās.

Kad putra paēsta, laiks organismu apgādāt ar enerģiju, pagatavojot kādu kreftīgu olu ēdienu. Te skaidrojām, kā pagatavot pufīgu omleti franču gaumē, šajā rakstā atklājām, kā vārīt olas, lai tās būtu viegli nolobāmas, bet te vari apgūt gaisīga olu kulteņa knifiņus. Izcils olu sabiedrotais allaž ir bijis bekons. Kā rīkoties, lai šķēlītes izdotos zeltainas un nevainojami kraukšķīgas, lasi te.

Foto: Shutterstock

Ja pēc putras vēlies labāk nobaudīt svaigus salātus vai, piemēram, maizīti ar avokado un biezpienu, tad pilnai laimei papildini šos ēdienus ar bez čaumalas vārītu olu, lai tiem piešķirtu ne vien sātīgumu un labāku garšu, bet arī īpaši apetītlīgu izskatu. Ņemot vērā šos padomus, plaucētu olu pagatavot būs pa spēkam teju katram.

Mums ir noderīgi padomi arī tiem, kas uzskata, ka laba maltīte ir tikai tāda maltīte, kuras nobeigumā baudīts kas salds. Ja jūti, ka vēderā vēl ir vieta, vari izcept saldos franču grauzdiņus (kā to darīt, stāstījām te), pagatavot saldos biezpiena plācenīšus, sekojot šiem padomiem vai izcept plānās pankūkas, ko pasniegt ar dažādām piedevām un pildījumiem (te atrodams noderīgs padoms nevainojamas pankūku mīklas iejaukšanai).

Foto: Shutterstock

Vēl mums pūrā ir ideja, kā pagatavot saldo musli maisījumu – izrādās, ka tas ir pavisam vienkārši, bet gardo rezultātu, iejaucot maisījumu jogurtā un papildinot ar ievārījumu, augļu gabaliņiem vai saldētām ogām, varēsi baudīt brokastīs visu nākamo nedēļu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!