Kā pagatavot kūkas uz kociņiem jeb keikpopus
Foto: Mārcis Baltskars

Varētu šķist, kas gan tur grūts – pagatavot kūciņu uz kociņa, vai ne? Taču nereti eksperimentētāji ātri vien atmet ar roku, jo kociņš stabili neturas, bumbiņa drūp un glazūra nevienmērīgi uzklājas, tāpēc zināšanas šo smalko kārumu gatavošanā devos smelties Precos.lv rīkotajā meistarklasē, kur saldumu pavēlniece un gatavošanas lietpratēja Anna Panna atklāja noderīgus knifiņus.

Pēdējos gados keikpopi (cake pops) ir visai populāra izvēle kāzu un citu svinību saldumu galdiem, pastāstīja Anna. Daļa varbūt domās, ka tas ir bērnišķīgs kārums, taču Anna atklāj – interesantās kūciņas uz kociņa var pasniegt ļoti dažādi, un ne vienmēr tām jāizskatās bērnišķīgi. Iemērktas šokolādē un apkaisītas ar zelta dekoriem, gala rezultāts būs ļoti grezns, turklāt pasniegts interesantā veidā, piemēram, uz koka bluķa, kur izurbti caurumi, noformējums izskatīsies izcili! Tā kā viss ir atkarīgs no pasniegšanas veida!

Saldo bumbiņu pamatam var izmantot gan biskvītu, kas, piemēram, pārpalicis no kūkas gatavošanas, gan cepumus, stāsta Anna.

Lai jestrie saldumi uz kociņa izdotos, ir cītīgi jāseko līdzi norādēm, tāpat nevajadzētu izlaist soļus, kur bumbiņas tiek ieliktas ledusskapī, jo tieši šis process nodrošina, ka tās stabili turas un nejūk. Par šo našķu pasniegšanu Anna arī stāsta – bumbiņas uz kociņiem labi izskatīsies vienkārši izkārtotas glāzēs. Svētki vai ikdiena, šādā veidā tās negāzīsies un kalpos arī kā dekors.

Source

Tasty

Tags

Meistarklase Saldumi Sarakstu karuselis
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form