Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Brīvdienas ir pankūku laiks un brīdis, kad ļauties garšīgiem eksperimentiem. Ja parasti mēs pankūkas ēdam, pārziežot ar zapti vai ieritinot tajās kādu gardu pildījumu, tad šoreiz iesakām izmēģināt citu rīcības plānu: sacep labi daudz sulīgo mīklas ripuļu un dod vaļu konditora talantam, uzmeistarojot fifīgu pankūku torti.

Visbiežāk tortes gatavošanai tiek izmantotas plānās pankūkas. Ja tev krājumos nav pārbaudītas plāno pankūku receptes, tad mums gan ir – šeit atrodamā plāno pankūku recepte pēc stastistikas datiem oficiāli atzīta par mūsu lasītāju skatītāko recepti visā "Tasty.lv" pastāvēšanas laikā.

Mēs iesakām, cepot pankūkas tortei, pārlieku neaizrauties ar pannas ietaukošanu – ja pēcāk starp tortes kārtām tiks devīgi ziests krēms, tad kamdēļ cepot pievienot liekas kalorijas? Šajā rakstā jau iepriekš skaidrojām, kā izcept gardas plānās pankūkas bez liekām taukvielām un piedūmotas virtuves.

Ja vēlies, lai torte izskatās īpaši krāšņa, pankūku mīklai vari pievienot pāris pilienus dabīgās pārtikas krāsvielas vai iekrāsot mīklu ar biešu sulu, spinātiem, kakao vai kurkumu.

Gatavojot saldo torti, te atradīsi receptes dažādiem krēmiem, garšu kontrastam neaizmirsti kādā kārtā ieziest arī skābenu citronu vai, piemēram, smiltsērkšķu krēmu.

Bet, ja saldumi nav tava stihija un tavā plānā ir uzmeistarot sāļo torti, tad te, te un šeit vari pašpikot idejas pildījumiem, ko ziest starp pankūku kārtām.

  • Vareni gardu torti var pagatavot arī no kūpināta sķiņķa vai laša, krēmsiera, tostermaizes un dažādiem citiem labumiem. Tam nav nepieciešamas īpašas prasmes un nebūs jāliek pie darba arī cepeškrāsns. Tev vienkārši jāizvēlas kāda no mūsu piedāvātajām receptēm, ko atradīsi šeit.

Lūk, iedvesmai piecas pankūku tortes – gan saldas, gan sāļas – no "Tasty.lv" recepšu arhīva.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!