Šefpavāra meistarklase: kā pareizi grilēt dažādus jēra gaļas gabalus
Foto: Shutterstock

Cūkgaļa un vistas gaļa – tā ir ikdiena, tādēļ, ja vēlies viesus pārsteigt un iepriecināt, svētkos liec uz grila jēra gaļu. Lai viss izdotos uz goda, vaicājām pēc padoma pieredzējušam profesionālim - "Rožmalu" šefpavāram Ingmaram Ladigam, kurš laipni piekrita atklāt "Tasty" lasītājiem jēra grilēšanas noslēpumus un pārbaudītas receptes.

Jēra karbonāde – karaliska izvēle

Grilēšanai Ingmars Ladigs kā "greznāko" izvēli iesaka jēra karbonādi, kulinārijā sauktu arī par "jēra grozu", jo, saņemot karbonādes gaļu kopā ar kauliņiem, veidojas kroņa/groza forma.

Jēra karbonādi, ja vēlies izbaudīt tīru gaļas garšu, šefpavārs iesaka marinēt tikai ar sāli un pipariem, grilēšanas laikā pievienot garšsaknes un garšaugus (sīpolu, ķiploku, čili piparu, rozmarīnu, ābolu, piparmētras).

"Ja vēlās smuku, brūnu kauliņu, pirms cepšanas jēra karbonādes kauliņu notīra no gaļas un cīpslām. Grilēšanas laikā kauliņus var aptīt ar folliju, ko noņem pirms grilēšanas beigām, viegli apbrūninot kauliņu. Jēra karbonādi gatavot grilēšanai var kopā pa vairākām ribiņām, piemēram, pa četrām vai divām ribiņām kas kopā savienotas ar gaļu. Karbonādi karstā grilā cep 15 minūtes, pēc tam "atpūtina" un sagriež gaļu starp ribiņām, uzsverot sulīgo, rozīgo vidējas pakāpes izcepumu. Grilētu jēra karbonādi pasniedz vai nu ar piparmētru mērci (recepti atradīsi te) vai ar sarkanvīna mērci, jo mērce uzlabo gaļas garšu. Labi pasniegt arī ar grilētiem dārzeņiem – baklažānu, tomātu, papriku," skaidro Ingmars Ladigs.

Lasi tālāk un uzzini pārbaudītas šefpavāra receptes un ieteikumus izcili gardam jēra gaļas šašlikam, kā arī to, kas ir jēra rampsteiks un kas jāņem vērā, gatavojot jēra gaļas burgerus.

Source

Tasty

Tags

Jāņi Jēra gaļa Šašliks un citi grila ēdieni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form