Foto: Shutterstock

Skābeni saldie un vitamīniem bagātie kivi jo īpaši gardi ir ziemā – sezonas plaukums augļiem (kas patiesībā ir ogas) ir no vēla rudens līdz ļoti agram pavasarim. Ierasts, ka kivi baudām svaigus vai pievienotus kādam saldējuma kokteilim, taču no šī garduma var pagatavot kādu neierastāku desertu. Lūk, septiņas receptes no "Tasty" krājumiem!

Tā vietā, lai brokastīs baudītu omleti vai pankūkas, vari šai maltītei pievērsties radoši, apvienojot garšīgo ar vitamīniem bagāto. Kivi lieliski iederēsies kā čia sēklu pudiņā, tā jogurta un brokastu musli kārtojumā. Ja brokastīs iecienīti grauzdiņi, tad vērts nobaudīt saldo versiju – ar biezpienu un svaiga kivi šķēlītēm, kas lieliski kontrastēs garšas ziņā. Bet, ja desertu gatavošana ir sirdij tuva, jaunu garšu atklājumos izmēģini klasisko "panna cotta" krējuma želeju ar kivi mērcīti vai Pavlovas kūku ar svaigu kivi gabaliņiem. Lai garšīgi!

Brokastu saldie grauzdiņi ar biezpienu un kivi

Foto: Shutterstock

Ātra un salda brokastu maizīte – ar biezpienu un kivi. Izvēlies liesāku biezpienu, ja vēlies, lai maizītes nebūtu pārāk treknas.

Lasīt vairāk

Kivi un nektarīnu salāti ar jogurtu

Foto: Shutterstock

Pavisam garda ideja, kā ikdienā uzņemt vitamīnus no kivi un saldenajiem nektarīniem. Augļu gabaliņus liec kārtās, starp katru klājot pa ēdamkarotei (vai vairāk) jogurta, kas sajaukts ar medu. Ja slaido līniju neieturi, droši jogurtu var aizstāt ar putukrējumu.

Lasīt vairāk

Jogurta un musli kārtojums ar kivi

Foto: Shutterstock

Veselīgais brokastu kārtojums, ko pasniegt kā ātru desertu – jogurts ar musli, banāniem un kivi.

Lasīt vairāk

Čia sēklu pudiņš ar kivi

Foto: Shutterstock

Ātro brokastu vai veselīga deserta ideja, ko sagatavot iepriekšējā vakarā – čia sēklu pudiņš. Kivi sezonā to vari papildināt ar šo augļu biezeni, kas piešķirs patīkamu svaigumu. Ja liekas, ka deserts par skābu vai pliekanu, to vari papildināt ar kādu tējkaroti medus.

Lasīt vairāk

'Pavlovas' kūciņas ar kivi

Foto: Shutterstock

Grēcīgi gardās mazās "Pavlovas" kūkas ar putukrējumu un kivi gabaliņiem. Pasniedz svētku reizēs kā individuālas kūciņas ēdājiem.

Lasīt vairāk

'Panna cotta' ar kivi mērcīti

Foto: Shutterstock

Saldā krējuma želejas deserts "panna cotta" mazliet citādākā gaismā – ar atspirdzinošajiem kivi. Baudi, kamēr deserts glāzītē vēl vēss, tad tas būs visgardākais.

Lasīt vairāk

Video: Veselīgais smūtijs 'Green frog'

Smūtija recepte, kas noderēs organisma spēcināšanai. "Nāk ziema, jākrāj vitamīni!" raksta "Fotofabrika.lv", piedāvājot veselīgā kokteiļa noslēpumus arī "Tasty" lasītājiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!