Foto: Shutterstock kolāža
Karbonādes, neapšaubāmi, ir viens no latviešu iecienītākajiem gaļas ēdieniem. Ēdot ārpus mājas – lai tas būtu ceļmalas bistro vai glauns krogs –, vairumā gadījumu izvēle ir nemainīga: brangs karbonādes gabals komplektā ar salātiem un kartupeļiem. Lai remdētu kāri pēc sulīgas karbonādes, nebūt nav ik reizi jādodas uz kādu ēstuvi – sekojot "Tasty" padomiem, karalisku maltīti vari pagatavot arī mājās. Šoreiz piedāvājam 13 receptes gardām un sulīgām vistas karbonādēm dažādās garšu interpretācijās.

Vistas karbonādēm vispiemērotākās būs vistas filejas, bet šim nolūkam derēs arī atkauloti vistu šķiņķi bez ādas.

Lai karbonādes izceptos vienmērīgāk, tās vispirms gareniski sagriez uz pusēm un tad viegli paklapē ar gaļas āmuriņu. Lai maigā vistas gaļa nepārvērstos putrā, nepārcenties ar klapēšanu un āmura robainās puses vietā labāk izvēlies gludo. Gaļu klapēt būs daudz ērtāk, ja klapējamo gabalu iepriekš ieliksi polietilēna maisiņā – šādi gan darba virsmu, gan gaļas āmuru un arī virtuves sienas pasargāsi no šļakatām, kas mēdz iet pa gaisu šī porcesa gaitā.

Kad gaļas gabaliņi sagatavoti cepšanai, atliks vien, pārskatot "Tasty" piedāvātās receptes, izvēlēties tīkamāko panējumu, cepšanas veidu un piedevas.

Lai labi garšo!

Sulīgās vistas karbonādes ar tomātiem un sieru

Ar aromātiskiem pašmāju tomātiem un dāsnu siera kārtu "apsegtas" vistas karbonādes izdosies īpaši sulīgas un gardas. Recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Vistas karbonādes ar sieru un gailenēm

Foto: Privātais arhīvs

Vienkārša ideja gardām pusdienām vai vakariņām - vistas karbonādes ar zeltainu siera "sedziņu", zem kuras slēpjas ceptas gailenes. Atliek vien novārīt klāt jaunos kartupeļus un priecāties par dzīvi! Recepti iesaka vairāku pavārgāmatu autore Laila Trektere.

Lasīt vairāk

Sulīgās vistas karbonādes ar tomātiem un mocarellu

Foto: Shutterstock

No Itālijas virtuves aizgūtā tomātu, mocarellas un bazilika savienību var lieti noderēt arī karbonāžu uzfrišināšanai. Pateicoties sarkanbaltsarkanajam krāsu salikumam, valsts svētkos sulīgās karbonādes lieliski aizstās tradicionālo svētku cepeti, turklāt tās lieliski garšos arī nākamajā dienā, uzliktas uz maizes šķēles vai sagreiztas gabaliņos un ietītas lavašā.

Lasīt vairāk

Vistas filejas karbonāde ar citronu un kaperu mērci

Foto: Shutterstock

Gardas vistas karbonādes ar interesantu buljona un citronu mērci, kurai pievienoti kaperi. Karbonādes pasniedz ar svaigiem salātiem vai kādu citu piedevu.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas vistu karbonādes ar sieru un graudu sinepēm

Foto: Shutterstock

Vienkāršs veids, kā ātri pagatavot sulīgas vistu karbonādes bez liekām pūlēm.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepta vistas karbonāde riekstu panējumā

Nu ko, aprīlis ir klāt un vasara jau praktiski pie durvīm. Tas priecē, jo tad varēšu vilkt laukā savu vellapēdu un no visas sirds nodošos riteņbraukšanai. Pagaidām man vēl ir par aukstu, gribas tomēr tā ar baudu, nevis ar klabošiem zobiem. Un šajā pārejas posmā, kad dienas ir smuki saulainas, bet vēl saulīte ar zobiem, es skaisti vizinos ar savu jauniegūto auto! Uz darbu - no darba. Uz darbu - no darba. Tiesa, biju jau te lielāku līkumu līdz Rūjienai izmetusi. Mhm, tā nu tas ir.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas vistu karbonādes ar sieru, sēnēm, cukīni un tomātiem

Foto: Shutterstock

Cepeškrāsnī ceptas gardas vistu karbonādes ar sieru, sēnēm, cukīni un tomātiem.

Lasīt vairāk

Marinētas vistu filejas karbonādes

Foto: Shutterstock

Marinētas vistu karbonādes cepamas uz pannas vai pikniku sezonā uz grila restītēm.

Lasīt vairāk

Panētas vistas karbonādes citronu marinādē

Foto: Shutterstock

Panētas vistas karbonādes citronu marinādē derēs gan ikdienā, gan arī viesus uzņemot.

Lasīt vairāk

Vistas karbonādes zeltainā kartupeļu mundierī

Foto: Shutterstock

Sulīgas vistas karbonādes zeltaini kraukšķīgā kartupeļu mundierī – tik gardas, ka mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Mandeļu skaidiņās panētas vistas filejas karbonādes

Foto: Shutterstock

Vistas filejas karbonāde miltu panējumā ir garda, bet dažkārt kārojas kaut kas citādāks, tad nu šādās reizēs ierasto rīvmaizi var aizstāt ar mandeļu skaidiņām.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas vistas karbonādes kārumniekiem

Cepeškrāsnī ceptas vistas karbonādes ar tomātiem, sieru un majonēzi - ne pārāk veselīgi, toties grēcīgi garšīgi!.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas vistas karbonāde cietā siera panējumā

Foto: Shutterstock

Ātri sagatavojama un izcepama vistas karbonāde cietā siera panējumā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!