Vistas karbonādēm vispiemērotākās būs vistas filejas, bet šim nolūkam derēs arī atkauloti vistu šķiņķi bez ādas.
Lai karbonādes izceptos vienmērīgāk, tās vispirms gareniski sagriez uz pusēm un tad viegli paklapē ar gaļas āmuriņu. Lai maigā vistas gaļa nepārvērstos putrā, nepārcenties ar klapēšanu un āmura robainās puses vietā labāk izvēlies gludo. Gaļu klapēt būs daudz ērtāk, ja klapējamo gabalu iepriekš ieliksi polietilēna maisiņā – šādi gan darba virsmu, gan gaļas āmuru un arī virtuves sienas pasargāsi no šļakatām, kas mēdz iet pa gaisu šī porcesa gaitā.
Kad gaļas gabaliņi sagatavoti cepšanai, atliks vien, pārskatot "Tasty" piedāvātās receptes, izvēlēties tīkamāko panējumu, cepšanas veidu un piedevas.
Lai labi garšo!
Sulīgās vistas karbonādes ar tomātiem un sieru
Ar aromātiskiem pašmāju tomātiem un dāsnu siera kārtu "apsegtas" vistas karbonādes izdosies īpaši sulīgas un gardas. Recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Vistas karbonādes ar sieru un gailenēm
Vienkārša ideja gardām pusdienām vai vakariņām - vistas karbonādes ar zeltainu siera "sedziņu", zem kuras slēpjas ceptas gailenes. Atliek vien novārīt klāt jaunos kartupeļus un priecāties par dzīvi! Recepti iesaka vairāku pavārgāmatu autore Laila Trektere.
Sulīgās vistas karbonādes ar tomātiem un mocarellu
No Itālijas virtuves aizgūtā tomātu, mocarellas un bazilika savienību var lieti noderēt arī karbonāžu uzfrišināšanai. Pateicoties sarkanbaltsarkanajam krāsu salikumam, valsts svētkos sulīgās karbonādes lieliski aizstās tradicionālo svētku cepeti, turklāt tās lieliski garšos arī nākamajā dienā, uzliktas uz maizes šķēles vai sagreiztas gabaliņos un ietītas lavašā.
Vistas filejas karbonāde ar citronu un kaperu mērci
Gardas vistas karbonādes ar interesantu buljona un citronu mērci, kurai pievienoti kaperi. Karbonādes pasniedz ar svaigiem salātiem vai kādu citu piedevu.
Krāsnī ceptas vistu karbonādes ar sieru un graudu sinepēm
Vienkāršs veids, kā ātri pagatavot sulīgas vistu karbonādes bez liekām pūlēm.
Krāsnī cepta vistas karbonāde riekstu panējumā
Nu ko, aprīlis ir klāt un vasara jau praktiski pie durvīm. Tas priecē, jo tad varēšu vilkt laukā savu vellapēdu un no visas sirds nodošos riteņbraukšanai. Pagaidām man vēl ir par aukstu, gribas tomēr tā ar baudu, nevis ar klabošiem zobiem. Un šajā pārejas posmā, kad dienas ir smuki saulainas, bet vēl saulīte ar zobiem, es skaisti vizinos ar savu jauniegūto auto! Uz darbu - no darba. Uz darbu - no darba. Tiesa, biju jau te lielāku līkumu līdz Rūjienai izmetusi. Mhm, tā nu tas ir.
Krāsnī ceptas vistu karbonādes ar sieru, sēnēm, cukīni un tomātiem
Cepeškrāsnī ceptas gardas vistu karbonādes ar sieru, sēnēm, cukīni un tomātiem.
Marinētas vistu filejas karbonādes
Marinētas vistu karbonādes cepamas uz pannas vai pikniku sezonā uz grila restītēm.
Panētas vistas karbonādes citronu marinādē
Panētas vistas karbonādes citronu marinādē derēs gan ikdienā, gan arī viesus uzņemot.
Vistas karbonādes zeltainā kartupeļu mundierī
Sulīgas vistas karbonādes zeltaini kraukšķīgā kartupeļu mundierī – tik gardas, ka mēli var norīt!
Mandeļu skaidiņās panētas vistas filejas karbonādes
Vistas filejas karbonāde miltu panējumā ir garda, bet dažkārt kārojas kaut kas citādāks, tad nu šādās reizēs ierasto rīvmaizi var aizstāt ar mandeļu skaidiņām.
Krāsnī ceptas vistas karbonādes kārumniekiem
Cepeškrāsnī ceptas vistas karbonādes ar tomātiem, sieru un majonēzi - ne pārāk veselīgi, toties grēcīgi garšīgi!.
Krāsnī ceptas vistas karbonāde cietā siera panējumā
Ātri sagatavojama un izcepama vistas karbonāde cietā siera panējumā.