Lielais burts "S" nosaukumā

"Galaxy S7" un "Galaxy S7 Edge" pret "iPhone 6s" un "iPhone 6s Plus". Te mēs arī varētu beigt - viss tāpat ir skaidrs.

AMOLED-displeji

"Galaxy S7" un "Galaxy S7 Edge" izmantoti AMOLED-displeji ar izšķirtspēju 2560x1440, kas pēc kvalitātes ir galvas tiesu augstāki par to, kas ir "iPhone 6s" un "iPhone 5s Plus". Ne velti klīst baumas, ka arī "Apple" gaidāmajā "iPhone 7" varētu pāriet uz AMOLED.

Vienmēr ieslēgts displejs

Šie displeji spēj arī ieslēgt tikai daļu pikseļu, kas demostrē laiku, baterijas uzlādes līmeni un pat atsevišķus paziņojumus, "nepamodinot" visu ierīci. Šī pati funkcija piemīt arī "LG G5". Savukārt "Apple" fani šādu iespēju var gaidīt no "iPhone 8" vai pat "iPhone 9".

Aizsardzība no ūdens un putekļiem

"Galaxy S7" aizsargāts no ūdens un putekļiem pēc "IP68" klases. Tas nozīmē, ka telefonus var droši ņemt līdzi uz pludmali un mest iekšā baseinā. Pēc baumām var noprast, ka arī "iPhone 6s" var izturēt ūdens peldes, bet šāda funkcija nav sertificēta un netiek reklamēta, tas nozīmē, ka garantijas talons neveiksmīgas plunčāšanās gadījumā nepalīdzēs.

MicroSD atbalsts

Jaunajos "Galaxy" var ielikt MicroSD kartes līdz pat 200 GB lielumā. Ko teiksiet, "iPhone 6S Plus" lietotāji ar 16 GB?

32 GB brīvās vietas

Starp citu, "Galaxy S7" un "Galaxy S7 Edge" vispār nav tādu muļķību, kā variants ar 16 GB "ābolā", bet ir 32 GB. Šķiet, ka "Apple" ļoti vēlas, lai:
a) jūs maksātu par 100 eiro vairāk par 64 GB variantu
vai
b) izmantotu maksas "iCloud" versiju.
Tikmēr "Galaxy S7 Edge" īpašnieks ekonomē un, kā redzams bildē, var iekrāt stilīgam sporta autiņam!

4GB operatīvās atmiņas

"iPhone 6s" joprojām sadzīvo ar 2 GB operatīvo atmiņu, kā tādā 300 eiro "droīdā" - kaunieties, mister Tim Kuk.

Labāks fotoaparāta kadru logs

"Galaxy S7" un "Galaxy S7 Edge" - f/1.7, bet "iPhone 6s" - f/2.2. Teorētiski šāda atšķirība "Samsung" ierīcēm ļauj iemūžīnāt attēlus sliktākā apgaismojumā. Teorētiski.

Ātrāks autofokuss

Tiesa, tā atkal jau apgalvo tikai "Samsung" pārstāvji. Paši gan mēs vēl jauno viedtālruni rokās neesam turējuši un nevaram salīdzināt.

Atvēsināšanās ar ūdens palīdzību

Dzesēšana ar ūdeni biežāk sastopama dārgo "droīdu" valstīs - procesori kļuvuši tik ātri un jaudīgi, ka siltumu nākas novadīt pat ar ūdeni. Tā, protams, "Apple" vēl joprojām nav. Pēc "Samsung" paziņojuma, ūdens izmantošana dzesēšanas sistēmai ļāvusi attīstīt centrālo procesoru "Galaxy S7" un "Galaxy S7 Edge" uz 30%, bet grafisko uz 64%. Salīdzinot ar "Galaxy S6", protams, ne jau ar "Apple".

Lieli akumulatori

"Galaxy S7" un "Galaxy S7 Edge" akumulatori vienkārši ir ietilpīgāki par "iPhone 6s". Tiesa, arī paši telefoni ir lielāki par "iPhone 6s".

Ātrāka uzlāde

Jaunie Dienvidkorejas akumulatori atbalsta īpašu tehnoloģiju ātrākai ierīces uzlādei, kas ļauj "uzpildīt" telefonu vien pāris stundās.

Ātrāka bezvadu uzlāde

Kā zināms, "iPhone 6s" vispār neatbalsta bezvadu uzlādi, bet ar papildus ierīcēm to var nodrošināt. Bet pat tādā situācijā "Galaxy S7" uzlādēsies ievērojami ātrāk akumulatoru ietilpības dēļ.

Virtuālā realtāte

""

Jā, "Samsung" piedāvā virtuālās realitātes brilles "Gear VR", bet "Apple" to nepiedāvā. Un, lai arī šīs brilles ir krietni kritizējamas, labāk, kad kaut kas tomēr ir, nekā tā nav. Vai ne, "iPhone" lietotāji?

Bet nebēdājiet! Arī "iPhone" lietotājus gaida jaunumi. Līdz septembrim un jaunajam "iPhone 7" palikuši pāris mēneši, bet līdz lielajai "Apple" prezentācijai, kurā parādīsies jaunais četru collu "iPhone 5se" par 500 eiro - vien trīs nedēļas!