Kā stāsta Dorns, ar "Windows 10" izstrādi tika mainīta "Microsoft" produktu izstrādes politika. "Ja agrāk bija tā - te ir produkts, ņem, tad šoreiz jau kopš pašiem izstrādes pirmsākumiem uzklausījām klientu un partneru vēlmes, rekomendācijas par to, kādu viņi vēlas redzēt jauno "Windows 10"," turpina Dorns. "Tāpat daudz darba ieguldījām, sadarbojoties ar dažādiem ierīču ražotājiem."

""Windows 10" bija izaicinājums arī mūsu izstrādātājiem, ņemot vērā to, ka tas bija jāpielāgo visdažādākajām ierīcēm, sākot no viedtālruņiem un beidzot ar klasisko galda datoru," stāsta Dorns. "Tomēr iegūtais rezultāts izskatās ļoti labi, apvienojot cilvēkiem pierastās lietas no vecajām "Windows" operētājsistēmām ar jaunākajiem tehniskajiem un drošības risinājumiem visplašākajā ierīču klāstā. "Windows 10" ir panākums."

Kā ziņots, operētājsistēma "Windows 10" būs pieejama no šī gada 29.jūlija kā bezmaksas atjauninājums individuālajiem lietotājiem, kas izmanto "Windows 7" un "Windows 8.1" operētājsistēmas, un individuālie lietotāji bezmaksas atjauninājuma iespēju varēs izmantot viena gada laikā kopš "Windows 10" klajā laišanas.

Kā teikts "Microsoft" operētājsistēmu viceprezidenta Terija Maiersona blogā, "Windows 10" ir "Microsoft" vīzija par vēl personalizētāku informācijas tehnoloģiju (IT) lietojumu, "Windows 10" apvienojot uzlabotas komunikācijas, drošības un mobilitātes risinājumus.

"Windows 10" būs pieejams plašā "Microsoft" ierīču klāstā - datoros, planšetēs, viedtālruņos, "Windows for the Internet of Things", "Xbox One", "Microsoft HoloLens" un citās.

Tāpat ar "Windows 10" apritē atgriezīsies izvēlne "Start".
"Microsoft" ir viena no pasaulē lielākajām IT kompānijām, kas šā biznesa gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās martā, strādāja ar 4,99 miljardu dolāru (4,6 miljardu eiro) tīro peļņu, bet apgrozīja 21,7 miljardus dolāru (19,2 miljardus eiro).